291
Ο Ελτον Τζον σε συναυλία του, στην Ιταλία | Shutterstock

«Goodbye Yellow Brick Road»: Ντοκιμαντέρ για την καριέρα και την ζωή του Ελτον Τζον

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 19:13
Ο Ελτον Τζον σε συναυλία του, στην Ιταλία
|Shutterstock

«Goodbye Yellow Brick Road»: Ντοκιμαντέρ για την καριέρα και την ζωή του Ελτον Τζον

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 19:13

Το ντοκιμαντέρ «Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And The Years That Made His Legend» που επικεντρώνεται στην περιοδεία του Ελτον Τζον και στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, θα σκηνοθετήσουν ο Ρ. Τζ. Κάτλερ και ο σκηνοθέτης -και σύζυγος τού άγγλου τραγουδιστή, πιανίστα και συνθέτη- Ντέιβιντ Φέρνις. Η ταινία θα περιλαμβάνει πλάνα συναυλιών από τα τελευταία 50 χρόνια που θα προβληθούν πρώτη φορά, καθώς και χειρόγραφα ημερολόγια και σημερινά στιγμιότυπα από τη ζωή του μουσικού και της οικογένειάς του.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες και στη συνέχεια στο Disney.

«Oπως και για πολλούς άλλους, η μουσική του Ελτον Τζον έχει βαθιά σημασία για μένα εδώ και δεκαετίες και αυτή η ευκαιρία δεν είναι τίποτα λιγότερο από προνόμιο και αποκορύφωμα της καριέρας μου», δήλωσε ο Κάτλερ στο περιοδικό Rolling Stone για το ντοκιμαντέρ.

«Ο Ελτον και εγώ δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο συνεργάτη από τον Ρ. Τζ. Κάτλερ για μια ταινία που αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από την καριέρα του Ελτον -την ίδια του τη ζωή. Από το Troubadour στο Dodger Stadium, ξέραμε ότι ο Ρ. Τζ. θα βοηθούσε στην ξενάγηση στην ιστορία του Ελτον και των πολλών επιπέδων της με τρόπο που να φαίνεται αυθεντικός και να ξυπνά αναμνήσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε», τόνισε ο Ντέιβιντ Φέρνις.

Ο Ελτον Τζον με τον σύζυγό του -και σκηνοθέτη- Ντέβιντ Φέρνις, στις Κάννες το 2019

Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Έλτον Τζον «Farewell Yellow Brick Road» αναβλήθηκε πολλές φορές από τότε που ξεκίνησε το 2018, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και του τραυματισμού του τραγουδιστή στο ισχίο.
Από τις 15 Ιουλίου έως τις 20 Νοεμβρίου ο Έλτον Τζον θα δώσει 11 συναυλίες στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...