397
Η Αλίνα Καμπάεβα στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ολυμπιακή αποστολή της Ρωσίας, το 2104, στο Σότσι | Sasha Mordovets/Getty Images

Για τη «σύντροφο» του Πούτιν χτυπά η καμπάνα των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 11:22
Η Αλίνα Καμπάεβα στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ολυμπιακή αποστολή της Ρωσίας, το 2104, στο Σότσι
|Sasha Mordovets/Getty Images

Για τη «σύντροφο» του Πούτιν χτυπά η καμπάνα των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 11:22

Ηρθε η σειρά της Αλίνα Καμπάεβα, που φημολογείται ότι είναι η σύντροφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, να μπει στη λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Καμπάεβα θα αντιμετωπίσει και αυτή ταξιδιωτική απαγόρευση στην ΕΕ και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της, στο πλαίσιο νέων περιορισμών που συζητούνται από τα κράτη-μέλη. Θα προστεθεί έτσι στη λίστα με περισσότερα από 1.000 ονόματα ισχυρών Ρώσων. Τα νέα ονόματα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Guardian, το όνομα της Καμπάεβα βρίσκεται στο προσχέδιο της λίστας των κυρώσεων, κάτι που πρώτο ανέφερε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται σχετικό έγγραφο, η Καμπάεβα περιγράφεται ως «στενά συνδεδεμένη με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Η Καμπάεβα κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 για τη ρυθμική γυμναστική και ήταν επίσης μία από τις τελευταίες λαμπαδηδρόμους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014.

Ηταν βουλευτής για έξι χρόνια, εκπροσωπώντας το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν και συνέχισε να διευθύνει μια μεγάλη ομάδα μέσων ενημέρωσης φιλικά προσκείμενη στο Κρεμλίνο, παρά την έλλειψη εμπειρίας στη διαχείριση μέσων.

Το 2008, εφημερίδα της Μόσχας ανέφερε ότι ο Πούτιν είχε χωρίσει κρυφά τη γυναίκα του και σχεδίαζε να παντρευτεί την Καμπάεβα. Το Κρεμλίνο διέψευσε κατηγορηματικά την ιστορία και η εφημερίδα έκλεισε αμέσως μετά, σημειώνει ο Guardian. Ο Πούτιν ανακοίνωσε τον χωρισμό του το 2013, ύστερα από 30 χρόνια γάμου.

Το όνομα της Καμπάεβα είχε πέσει και στο τραπέζι των αμερικανικών κυρώσεων. Η Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανέστειλε την επιβολή κυρώσεων στην Καμπάεβα λόγω ανησυχιών ότι ο Πούτιν θα το θεωρούσε προσωπική επίθεση. Ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά την αναφορά, επιμένοντας ότι κανείς δεν είναι ασφαλής από κυρώσεις. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στα ενήλικα παιδιά του Πούτιν, τη Μαρία Βορόντσοβα και την Κατερίνα Τιχόνοβα.

Η οικογένεια του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Πούτιν, μπήκε επίσης στο στόχαστρο της ΕΕ. Η σύζυγός του, Τατιάνα Νάβκα, θα μπει στη λίστα λόγω της συγγένειάς της με τον στενό και πιστό συνεργάτη του ρώσου προέδρου, αλλά και λόγω της ιδιοκτησίας ακινήτων στην Κριμαία. Ο γιος τους, Νικολάι, 31 ετών, και η κόρη τους Ελιζαβέτα, 24 ετών, θα αντιμετωπίσουν και αυτοί κυρώσεις, καθώς ζουν με τα λεφτά του πατέρα τους. Η κόρη είχε αναρτήσει τη φράση «όχι στον πόλεμο» στον λογαριασμό της στο Ιnstagram, την επομένη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά αυτή η ανάρτηση αργότερα εξαφανίστηκε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...