158
Η ισραηλινή αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο της επίθεσης και ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών | REUTERS/Ammar Awad

Ισραήλ: Η γιορτή για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας βάφτηκε με αίμα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 21:58
Η ισραηλινή αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο της επίθεσης και ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών
|REUTERS/Ammar Awad

Ισραήλ: Η γιορτή για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας βάφτηκε με αίμα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 21:58

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση σήμερα στην πόλη Ελάντ του κεντρικού Ισραήλ, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την ώρα που οι Ισραηλινοί γιόρταζαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, φαίνεται να είναι τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, κάτοικοι του Ελάντ δήλωσαν ότι δύο άνδρες επιτέθηκαν σε περαστικούς σε ένα πάρκο της πόλης. Ο ένας φέρεται να είχε στην κατοχή του όπλο και ο άλλος τσεκούρι ή μεγάλο μαχαίρι, όπως κατέθεσαν μάρτυρες. Διασώστες που έσπευσαν επιτόπου, ωστόσο, εξέφρασαν την άποψη ότι οι τραυματισμοί δεν φαίνεται να προέρχονται από πυροβόλο όπλο. Τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δήμαρχος της Ελάντ μιλώντας στο Κανάλι 12 της ισραηλινής τηλεόρασης κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι υπηρεσίες ασφαλείας επιχειρούν στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων επιθέσεων στους δρόμους του Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...