434
Η Αλίνα Καμπάεβα, σε συνέντευξη Τύπου το 2001, την εποχή που γνώρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν | EPA PHOTO/YURI KOCHETKOV

CEO σε μεγάλο όμιλο ΜΜΕ η «σύντροφος» του Πούτιν, έναντι 8,7 εκατ. ευρώ ετησίως

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 17:02
Η Αλίνα Καμπάεβα, σε συνέντευξη Τύπου το 2001, την εποχή που γνώρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν
|EPA PHOTO/YURI KOCHETKOV

CEO σε μεγάλο όμιλο ΜΜΕ η «σύντροφος» του Πούτιν, έναντι 8,7 εκατ. ευρώ ετησίως

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 17:02

Η ολυμπιονίκης της ρυθμικής και φερόμενη ως σύντροφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, ανέλαβε τα ηνία μεγάλου μιντιακού ομίλου με ετήσιο μισθό 8,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους Times, η 37χρονη Καμπάεβα, η οποία λέγεται ότι βρίσκεται από χρόνια σε σχέση με τον ρώσο πρόεδρο, μπήκε επικεφαλής του ομίλου National Media Group το 2014, ενώ ήταν ήδη βουλευτής του κόμματος του Πούτιν τα έξι προηγούμενα χρόνια.

Η «μυστική πρώτη κυρία» της Ρωσίας, όπως την αποκαλούν, ήταν παρουσιάστρια σε μία τηλεοπτική εκπομπή, αλλά δεν είχε άλλη εμπειρία από ΜΜΕ.

Οπως ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό site, The Insider, στη φορολογική δήλωση της Καμπάεβα του 2018, φαίνεται ο μισθός της, ο οποίος είναι επτά φορές υψηλότερος από τις απολαβές υψηλόβαθμων στελεχών άλλων ομίλων, όπως της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου και ενέργειας, Gazprom. Ο μέσος ετήσιος μισθός στη Ρωσία είναι λιγότερος από 5.600 ευρώ.

«Πώς γίνεται μία γυμνάστρια με εμπειρία στην κορδέλα και την μπάλα να γίνει η επικεφαλής του μεγαλύτερου ρωσικού ομίλου στα ΜΜΕ;», αναρωτιέται το Insider.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το Κρεμλίνο κατηγορείται ότι αναθέτει σημαντικά πόστα σε δικούς του ανθρώπους. Ο όμιλος National Media Group, μία αυτοκρατορία των ΜΜΕ με τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά, ελέγχεται από τον Γιούρι Κόβαλτσουκ, έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που αποκαλείται ο «τραπεζίτης του Πούτιν».

Ο 68χρονος Πούτιν, πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του, Λουντμίλα, πρώην αεροσυνοδό, το 2013. Εχει αρνηθεί τις φήμες για σχέση του με την Καμπάεβα και κρατά την ιδιωτική του ζωή μακριά από τα φώτα της διασημότητας. Οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά, το 2001, όταν η Καμπάεβα ήταν 18 ετών. Το Κρεμλίνο δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν η Καμπάεβα και ο Πούτιν απέκτησαν δίδυμα πέρυσι.

Η Αλίνα Καμπάεβα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής, στην Πάτρα, το 2007 – EPA/SIMELA PANTZARTZI

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, άλλο ρωσικό αντιπολιτευτικό site ανέφερε ότι ο ρώσος πρόεδρος έχει μία κόρη εκτός γάμου, την οποία απέκτησε στη διάρκεια της πρώτης του προεδρικής θητείας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Ελισαβέτα γεννήθηκε το 2003, από την Σβετλάνα Κριβονόγκιχ, κάτοικο της Αγίας Πετρούπολης, που ήταν καθαρίστρια μέχρι που γνώρισε τον Πούτιν, στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Εκτοτε, η Κριβονόγκιχ απέκτησε μετοχές σε τράπεζα που συνδέεται με το Κρεμλίνο και σε ένα θέρετρο του σκι, καθώς και μεγάλες εκτάσεις γης. Σήμερα, η περιουσία της υπολογίζεται στα 85 εκατ. ευρώ.

Στο πιστοποιητικό γέννησης της Ελισαβέτα, αναφέρεται το πατρώνυμο Βλαντιμίροβνα, ενώ γνωστοί της λένε ότι μοιάζει πολύ στον Πούτιν.

Η ίδια έχει διαγράψει φωτογραφίες της από τα social media.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ το όνομά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...