299
Αδωνις Γεωργιάδης και Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή την Πέμπτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Γεωργιάδης εναντίον Τσακαλώτου για «κοινό νου», Amazon και μάζεμα ελιών

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 19:03
Αδωνις Γεωργιάδης και Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή την Πέμπτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Γεωργιάδης εναντίον Τσακαλώτου για «κοινό νου», Amazon και μάζεμα ελιών

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 19:03

Ηταν μια σύγκρουση που πολλοί περίμεναν στη Βουλή: Αδωνις Γεωργιάδης εναντίον Ευκλείδη Τσακαλώτος –και οι δύο ρήτορες, με τον τρόπο του ο καθένας– με φόντο τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά.

«Κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα», ανέφερε για παράδειγμα, σε ένα σημείο της συζήτησης, ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχονται οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Πρέπει να προσαρμοστούμε, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτό είναι η κόκκινη γραμμή η πραγματική, στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε. Στηρίζω αναφανδόν τη σπουδαία μεταρρυθμιστική προσπάθεια του κ. Χατζηδάκη», είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την πλευρά του επιθετικός και όπως συνήθως παραστατικός. «Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο και λέτε ότι θέλουν οι εργαζόμενοι να καταργηθεί το οκτάωρο, γιατί θα τους δώσει περισσότερο χρόνο», είπε και απευθυνόμενος στον στον υπουργό Ανάπτυξης τον ρώτησε: «Δηλαδή εσείς, αν δεν ήσασταν υπουργός και δουλεύατε σε αποθήκη της amazon ή σε ένα σούπερ μάρκετ, τι μας λέτε δηλαδή; Οτι θα κάνατε ατομική σύμβαση και θα του λέγατε του εργοδότη ότι “προτιμάω να δουλέψω λίγο λιγότερο αυτό το μήνα, για να πάω στο χωριό για τις ελιές;” Kαι μας λέτε ότι αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη;».

Οταν δε ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν νομοθετεί για τις επενδύσεις, αλλά για τους επενδυτές και ότι κανονίζει δουλειές για τους φίλους της, τότε ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε επικαλούμενoς τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει μια ημέρα νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

«Μας λέτε ότι αλλάζουμε τους νόμους κατά το συμφέρον των δικών μας ανθρώπων. Αλλά η μέρα που διαλέξατε να κάνετε αυτό το σχόλιο ήταν εξαιρετικά ατυχής», είπε ο κ. Γεωργιάδης, παραπέμποντάς τον στα περί βολικών ρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος επιχειρηματιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...