247
Νίκος Δένδιας και Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Τετ α τετ Δένδια – Ερντογάν επί 50 λεπτά

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 15:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/04/2021, 16:25
Νίκος Δένδιας και Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Τετ α τετ Δένδια – Ερντογάν επί 50 λεπτά

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 15:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/04/2021, 16:25

Πενήντα λεπτά. Τόσο κράτησε το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Δένδιας εισήλθε στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας, το αποκαλούμενο «Λευκό Παλάτι», με μια μικρή απόκλιση από το πρόγραμμα, λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδας καθώς το αεροπλάνο του καθυστέρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην επίσκεψη του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Αγκυρα.

 

Μετά τη συνάντηση του κ. Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν, ακολούθησε αυτή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επί τάπητος, τέθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, με έμφαση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις (Λιβύη και Συρία). Στην ατζέντα των συνομιλιών όπως είναι επόμενο, θα βρεθεί και το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επίσκεψη Δένδια στην Αγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Τον υπουργό Εξωτερικών συνοδεύουν στην τουρκική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...