390
Η Αντζελίνα Τζολί έδειξε για μία ακόμη φορά το ευαίσθητό της πρόσωπο σε προσφυγάκια από τη Βενεζουέλα | Reuters

Η Αντζελίνα Τζολί με τα προσφυγόπουλα από τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 16:41
Η Αντζελίνα Τζολί έδειξε για μία ακόμη φορά το ευαίσθητό της πρόσωπο σε προσφυγάκια από τη Βενεζουέλα
|Reuters

Η Αντζελίνα Τζολί με τα προσφυγόπουλα από τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 16:41

Η Αντζελίνα Τζολί δεν κάνει ακτιβισμό του καναπέ και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Για ακόμα μία λοιπόν, βρέθηκε ακριβώς εκεί όπου έπρεπε, προκειμένου να στρέψει τα φλας που την ακολουθούν σε ένα σημαντικότατο ανθρωπιστικό ζήτημα. Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 έκανε έκκληση για στήριξη και βοήθεια σε τρεις χώρες της Νοτίου Αμερικής, που συγκεντρώνουν τους περισσότερους πρόσφυγες που προέρχονται από την χτυπημένη από την κρίση Βενεζουέλα. Οπως αναφέρει το Reuters, περίπου 20.000 παιδιά από τη Βενεζουέλα κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς τα βασικά δικαιώματα του πολίτη.

Η Αντζελίνα Τζολί, ως επίτιμη και λαμπερή προσκεκλημμένη σε καταυλισμό προσφύγων από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία, παίζει με τα παιδιά και τους θυμίζει το ανέμελο πρόσωπο της ζωής (Reuters)

Η 44χρονη ηθοποιός μίλησε στην Κολομβία, ως ειδική απεσταλμένη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της, συνάντησε πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα και συζήτησε με τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.

Με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε (Reuters)

Υπολογίζεται ότι 4 εκατομμύρια άτομα στη Βενεζουέλα έχουν υποστεί τις φριχτές συνέπειες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ζουν στην Κολομβία, όπου η κυβέρνηση και κάποιες ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν παραχωρήσει στοιχειώδη στέγη, σίτιση και ιατρική περίθαλψη σε έναν χείμαρρο ανθρώπων που καταφθάνει από τη Βενεζουέλα.

Πώς είναι να βλέπεις μία χολιγουντιανή σταρ από τόσο κοντά; (Reuters)

Οι γονείς από τη Βενεζουέλα που γέννησαν αλλού τα παιδιά τους, δυσκολεύονται πολύ στο να δηλώσουν στο ληξιαρχείο τη γέννηση, καθώς η γραφειοκρατία είναι αδυσώπητη. «Συζήτησα με τον πρόεδρο για το ρίσκο των 20.000 παιδιών από τη Βενεζουέλα και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να τα βοηθάει» δήλωσε η Τζολί ύστερα από τη συνάντησή της με τον κολομβιανό πρόεδρο. Πώς είναι δυνατόν να πει κανείς «όχι» στην εκθαμβωτική σταρ;

Η Τζολί βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος, χωρίς να κάνει ακτιβισμό του καναπέ (Reuters)

Κατέληξαν λοιπόν, ότι πρέπει να δοθεί άμεσα βοήθεια στην Κολομβία, το Περού και το Εκουαδόρ, που δέχονται το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα από τη Βενεζουέλα.

Ο Ιβάν Ντούκε, εξέφρασε την ελπίδα πως η παρουσία και τα λόγια της Τζολί θα κινητοποιήσουν πολύ κόσμο, ώστε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση που χρειάζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...