360
"Ταξική μεροληψία" υπέρ της μεσαίας τάξης υποσχόταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τελευταία του ομιλία πριν από τη διάλυση της Βουλής, στην Κεντρική Επιτροπή όμως έλεγε άλλα | INTIMEnews

Ο Τσακαλώτος αλλάζει τροπάρι για τη μεσαία τάξη: «καλά τους κάναμε»!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 16:24
"Ταξική μεροληψία" υπέρ της μεσαίας τάξης υποσχόταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τελευταία του ομιλία πριν από τη διάλυση της Βουλής, στην Κεντρική Επιτροπή όμως έλεγε άλλα
|INTIMEnews

Ο Τσακαλώτος αλλάζει τροπάρι για τη μεσαία τάξη: «καλά τους κάναμε»!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 16:24

«Είμαστε μια κυβέρνηση με ταξική μεροληψία. Να παραδεχόμαστε ότι μεροληπτούμε ταξικά υπέρ των ασθενέστερα οικονομικά τάξεων», έλεγε τον περασμένο Νοέμβριο σε ομιλία του στη Μυτιλήνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάτι που όπως φαίνεται, θυμήθηκε και στην πρόσφατη, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου επεφύλαξε μία τοποθέτηση-σοκ για τους ήδη σοκαρισμένους από την εκλογική συντριβή της 26ης Μαΐου, συντρόφους του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταφέρει το protothema.gr, ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να «απαντήσει» στην ομιλία του Aλέξη Τσίπρα που επανέλαβε το προφανές: ότι η ήττα ήρθε επειδή η κυβέρνηση δεν πρόσεξε όσο έπρεπε τους μικρομεσαίους, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές για την επιλογή του οικονομικού επιτελείου να φορτώσει μονόμπαντα όλα τα βάρη στη μεσαία τάξη.

Πρόκειται για την περίφημη ταξική μεροληψία που ευαγγελιζόταν όλο αυτόν τον καιρό ο υπουργός Οικονομικών και την οποία εσχάτως (κατά την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή) υποσχέθηκε ότι θα στρέψει πλέον υπέρ της μεσαίας τάξης.

«Η ‘ταξική μεροληψία’ λέει πως έπρεπε να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά και να βγει η χώρα από τα Μνημόνια», εξήγησε σε δηλώσεις του στο Open ο κ. Τσακαλώτος. Και μετά βλέπουμε…

Στις τελευταίες του δηλώσεις εμφανιζόταν μάλιστα να ομολογεί ότι παρά το γεγονός ότι η οικονομία πάει καλύτερα, οι μικρομεσαίοι «δεν το έχουν δει στην τσέπη τους», εξού και η «ανάγκη στοχευμένης πολιτικής για τα μεσαία στρώματα».

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όμως, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να εμφάνισε μία διαφορετική εκδοχή – θεωρία περί μεσαίας τάξης, με βασικό επιχείρημα το ότι «καλά κάναμε και αντιμετωπίσαμε έτσι τη μεσαία τάξη διότι φοροδιαφεύγει συστηματικά».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το protothema.gr, τα… «κοσμητικά επίθετα» που χρησιμοποίησε στην τοποθέτησή του ο υπουργός για τους μικρομεσαίους «μετρ της φοροαποφυγής» προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις μεταξύ των μελών του κομματικού οργάνου που τα «έψαλαν» με τη σειρά τους στον επικεφαλής της κίνησης των 53+.

Οι αντιδράσεις εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέσυραν και αναπαρήγαγαν στα social media κείμενο της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη -απόσπασμα από το άρθρο «Βλέπει τσόντα ο Πρόεδρος;» (Περιοδικό 01, 1995)- για τον μικροαστό που «δε θέλει μπλεξίματα, γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης». Και ο νοών νοείτω…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...