257
Ο Κρίστιαν Λουθ | Twitter

Γερμανία: Εκδιώχθηκε από το AfD το στέλεχος που ήθελε να στείλει τους πρόσφυγες σε θάλαμο αερίων!

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 13:52
Ο Κρίστιαν Λουθ
|Twitter

Γερμανία: Εκδιώχθηκε από το AfD το στέλεχος που ήθελε να στείλει τους πρόσφυγες σε θάλαμο αερίων!

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 13:52

Tο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έδιωξε τον Κρίστιαν Λουθ, πρώην εκπρόσωπό του, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα πρέπει να σκοτωθούν σε θαλάμους αερίων!

Ο Λουθ είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις όταν συναντήθηκε με μία γυναίκα σε μπαρ του Βερολίνου και χωρίς να γνωρίζει πως ό,τι έλεγε καταγραφόταν και μαγνητοσκοπούνταν για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ProSieben και ενός ντοκιμαντέρ για την Ακροδεξιά.

Ο Λουθ ήταν στέλεχος του AfD που χαρακτήριζε τον εαυτό του στο παρελθόν φασίστα. Αν και απαλλάχτηκε από τα κομματικά του καθήκοντά την άνοιξη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, τελικά απομακρύνθηκε τη Δευτέρα μετά την τρομακτική δήλωσή του, όταν ρωτήθηκε αν θα συνέφερε να έρθουν στη Γερμανία κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

«Ναι», απάντησε, «διότι τότε το AfD θα τα πάει καλύτερα. Σε τελευταία ανάλυση, μπορούμε μετά να τους σκοτώσουμε όλους. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ή να τους θανατώσουμε με αέριο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Μου είναι αδιάφορο!», είπε στη Λίζα Λιτσέντσια, προκαλώντας την οργή του πολιτικού κόσμου στη Γερμανία.

Ο ίδιος επιφυλάχθηκε να κάνει δήλωση την Τρίτη.

Το AfD βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς εντός του υπάρχουν εξτρεμιστικές ακροδεξιές φράξιες, κάποιες από τις οποίες στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με νεοναζί. Το κόμμα αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο μόλις σήμερα το παράρτημα του κόμματος στη Βάδη-Βιρτεμβέργη αναγκάστηκε να αποβάλει από τις τάξεις του τον τοπικό βουλευτή Στέφαν Ρέπλερ, διότι φέρεται να κάλεσε σε βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, σε δύο βόρεια κρατίδια, διασπάστηκαν οι τοπικές κοινοβουλευτικές ομάδες λόγω συγκρούσεων μεταξύ των μελών τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...