268
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην εμφάνισή του στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Αταίριαστοι» | YouTube/ΣΚΑΙ

Γεραπετρίτης: στη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ βάζω άριστα, 10 με τόνο!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 13:40
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην εμφάνισή του στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Αταίριαστοι»
|YouTube/ΣΚΑΙ

Γεραπετρίτης: στη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ βάζω άριστα, 10 με τόνο!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 13:40

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κληθείς μάλιστα να βάλει «βαθμό» -με την ιδιότητα του καθηγητή- στη συνάντηση, την χαρακτήρισε άριστη.

Και να ξέρετε, είπε, το λέω αυτό ενώ έχω βαθμολογήσει χιλιάδες γραπτά ως καθηγητής.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε (απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για επίσκεψη-φιάσκο), όταν έχεις ένα γραπτό που απαντά σε όλα σου τα βασικά ερωτήματα, και δεν έχει κανένα λάθος, δεν μπορείς να έρχεσαι και να ζητάς ότι θα ήθελα κάτι παραπάνω, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι περισσότερο.

Αρα λοιπόν «άριστα», τόνισε για τον βαθμό που βάζει στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και την συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως η ελληνική διπλωματία στηρίζεται σε σταθερές θέσεις με βαθιά τεκμηρίωση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι βαθύς γνώστης των διεθνών θεμάτων, οπότε δεν χρειάζεται να προβαίνει σε ανέξοδους βερμπαλισμούς, ούτε να πηγαίνει σε λογική διαφοροποίησης των πραγμάτων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Χάρη άλλωστε σε αυτή τη σταθερότητα και αξιοπιστία της, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, για πρώτη φορά η ελληνική διπλωματία έχει καταφέρει να συσπειρώσει όλον τον δυτικό κόσμο υπέρ των ελληνικών θέσεων και κατά των τουρκικών προκλήσεων.

Καμία χώρα δεν έχει πάρει τη θέση της Τουρκίας, υπογράμμισε και μεταφέροντας τη δήλωση πολίτη που του είπε ότι ξυπνάει ήσυχος επειδή γνωρίζει ότι έχει μία κυβέρνηση σοβαρότητας, κάλεσε όλο τον πολιτικό χώρο να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό.

Αυτό, τόνισε απαντώντας ξανά στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να το σεβαστεί όλος ο πολιτικός χώρος και να μην προβαίνει σε κομματική εκμετάλλευση ζητημάτων εθνικής σημασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...