287
Η Φώφη Γεννηματά σε φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τελευταία ενημέρωσή της από τον Πρωθυπουργό, τον περασμένο Ιούλιο | INTIMEnews

Γεννηματά: Εμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων – Χρέος της κυβέρνησης να την αποτρέψει

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 13:36
Η Φώφη Γεννηματά σε φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τελευταία ενημέρωσή της από τον Πρωθυπουργό, τον περασμένο Ιούλιο
|INTIMEnews

Γεννηματά: Εμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων – Χρέος της κυβέρνησης να την αποτρέψει

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 13:36

Σε δήλωσή της μετά την επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι είναι εθνικό χρέος της κυβέρνησης να αποτρέψει την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την Τουρκία, έτσι ώστε να μην υπάρξουν τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, οι επιλογές της αναιρούν η μία την άλλη, ενώ η πολιτική της διακρίνεται από αστάθεια και αντιφάσεις.

Στα εθνικά θέματα, ωστόσο, απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, σημειώνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσής της).

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την Τουρκία.

Η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να την αποτρέψει. Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας με την παραμονή του Oruc Reis στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.

Οπως έχουμε τονίσει, η ξεκάθαρη και σταθερή ελληνική στάση μπορεί να εξασφαλίσει τον πιο ενεργό ρόλο της ΕΕ και να μην επιτρέψει τη συνέχιση της αδράνειας του ΝΑΤΟ. Οι κυρώσεις έπρεπε να έχουν ήδη αποφασιστεί. Το ΝΑΤΟ να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ένα κράτος μέλος υφίσταται προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων του από άλλο μέλος της συμμαχίας.

Ομως, τούτη την ώρα που διακυβεύονται θεμελιώδη συμφέροντα και δικαιώματα της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Οι επιλογές της αναιρούν η μία την άλλη, η πολιτική της διακρίνεται από αστάθεια και αντιφάσεις.

Σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα, απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, όπως επίμονα έχουμε υποδείξει.