946
Η ιταλίδα ηθοποιός, γλύπτρια και φωτογράφος τη δεκαετία του 1970 στο Λονδίνο | David Cairns/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images/Ideal Images

Φυλαχτείτε! Η Λολό έγινε ενενήντα…

Η ιταλίδα ηθοποιός, γλύπτρια και φωτογράφος τη δεκαετία του 1970 στο Λονδίνο
|David Cairns/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images/Ideal Images

Φυλαχτείτε! Η Λολό έγινε ενενήντα…

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα είναι μια σταρ παλιάς κοπής σαν αυτές που βλέπουμε να γερνάνε στο σινεμά. Με πολλά λεφτά, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, νεαρούς εραστές που επιβουλεύονται την περιουσία τους, κυνήγι από τους νόμιμους κληρονόμους και πολλή μοναξιά.

Ποιος ενενηντάρης βέβαια δεν νιώθει μοναξιά; Ακόμη και περιτριγυρισμένος από παιδιά και εγγόνια, πάλι νιώθει μόνος, διότι αφενός μεν λόγω ηλικίας δεν μπορεί να επικοινωνήσει τόσο αποτελεσματικά με το περιβάλλον του και αφετέρου ξέρει ότι ο μόνος δρόμος που έχει μπροστά του πια είναι δρόμος μόνο για έναν.

MV5BMTgxMDQ0NzI1NF5BMl5BanBnXkFtZTYwNzkyNDg2._V1_
Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα υπήρξε το απόλυτο σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Εδώ σε στιγμιότυπο από την ταινία «Δύο ξένοι στο ίδιο κρεβάτι» (1965)

Πάντως η Λολό, όπως την αποκαλούν η Ιταλοί, που γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1927 δεν θα περάσει μόνη τα ενενηκοστά γενέθλιά της. Θα τα γιορτάσει μαζί με όλη τη Ρώμη στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Στην Πιάτσα ντι Σπάνια, όπου θα περπατήσει πάνω σε κόκκινο χαλί 200 μέτρων και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της. Το οποίο αναπαριστά την ίδια μέσα σε ένα αυτοκίνητο να πετάγεται προς τα πάνω και να ενώνεται με τον αέρα. Το άγαλμα το φιλοτέχνησε η ίδια, παρεμπιπτόντως…

«Εγώ, να ξέρετε, σπούδασα ζωγραφική και γλυπτική και έγινα ηθοποιός κατά λάθος…», δήλωσε σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή της, στην Corriere della Sera.

MV5BMTMxYTc3MTUtOWU5NC00MzY1LWJhMmUtNTA2OGNlNGQ0MDMxL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMzAwOTU1MTk@._V1_SY1000_CR0,0,1235,1000_AL_
«Η ωραία των ωραίων» (1955), ίσως η καλύτερη ταινία της. Υποδύεται τη σοπράνο και τραγούδησε με τη δική της φωνή. Η Μαρία Κάλας όταν έμαθε ότι η φωνή της ηθοποιού δεν ήταν ντουμπλαρισμένη είχε εντυπωσιαστεί

Ε… εντάξει, όχι και τόσο κατά λάθος. Στην Καλών Τεχνών πράγματι σπούδασε. Επίσης έκανε μαθήματα φωνητικής επειδή είχε φωνή σοπράνο. Αλλά πρόβες φωνητικής δεν έκανε στο σπίτι της. Πήγαινε και τραγουδούσε σε μια σήραγγα όπου γινόταν αντίλαλος και την άκουγαν οι οδηγοί των αυτοκινήτων που περνούσαν… Και μετά, έλαβε μέρος στα καλλιστεία για Μις Ιταλία και βγήκε τρίτη. Και επίσης κατά τη διάρκεια των σπουδών της, για να βγάζει χαρτζιλίκι και να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα, εργαζόταν ως κομπάρσος στο σινεμά.

Νομίζω πως αν τη δεκαετία του 1940 είσαι μια 20άρα Λολομπρίτζιντα και δουλεύεις ως κομπάρσος, η προαγωγή σε πρωταγωνίστρια θα έρθει αστραπιαία.

MV5BYTJkYWQ4MDAtMTkyZS00NzA4LTkzNTAtNTY1MjhhMzgxMDM1XkEyXkFqcGdeQXVyMzAwOTU1MTk@._V1_SY1000_CR0,0,833,1000_AL_
Η ιταλίδα ηθοποιός είναι επίσης γλύπτρια. Εχει δηλώσει πως η γλυπτική είναι η μεγαλύτερη αγάπη της και όχι το σινεμά

Αυτό συνέβη στη Λολό. Και πέρασε τις δεκαετίες 1950 και 1960 ως το απόλυτο, παγκόσμιο σύμβολο του σεξ, παρότι στην πραγματικότητα δεν πήγε ποτέ στο Χόλιγουντ. Ηταν παντρεμένη τότε, με τον σλοβένο γιατρό (Μίλκο Σκόφιτς), και είχε αποφασίσει να παραμείνει στην Ιταλία και μόνο αν μια χολιγουντιανή παραγωγή γυριζόταν εκεί, τότε θα έπαιζε σε τέτοιο σινεμά. Πράγματι έτσι έγινε. Και μάλιστα το μάνατζμεντ το ανέλαβε ο σύζυγός της ο οποίος εγκατέλειψε την ιατρική.

Κι έπαιξε με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, τον Ερολ Φλιν, τον Μπαρτ Λάνκαστερ, τον Τόνι Κέρτις, τον Αντονι Κουίν, τον Ροκ Χάντσον… Μεγάλες δόξες λοιπόν. Και πολλά λεφτά.

MV5BMTQ0NjQzMzU1M15BMl5BanBnXkFtZTcwMTM2MjgwOA@@._V1_SY1000_CR0,0,779,1000_AL_
Η Λολομπρίτζιντα ήταν το αντίπαλον δέος της Σοφία Λόρεν… Ωστόσο τις δύο ωραίες Ιταλίδες τις χώριζε έχθρα. Η Λολομπρίτζιντα κατηγορούσε τη Λόρεν ότι έγινε σταρ χάρη στον σύζυγό της, ισχυρό παραγωγό, Κάρλο Πόντι…

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα προφανώς επειδή ως παιδί αντιμετώπισε πρόβλημα επιβίωσης (ο πατέρας της ήταν μαραγκός και με τη γυναίκα του είχαν τέσσερα κορίτσια) είχε μάθει να σέβεται τα χρήματα. Η ακίνητη περιουσία της σήμερα εκτιμάται $30 εκατ. και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα με τους κληρονόμους.

«Είχα πολλούς εραστές. Ζω ακόμα ειδύλλια. Είμαι πολύ κακομαθημένη. Σε όλη τη ζωή μου είχα πολλούς θαυμαστές», δήλωσε στον δημοσιογράφο της Corriere della Sera.

MV5BYTgyYjcwMzctMWQyNy00OTBjLWI1YzUtNjBjMGJjZmQ3Nzc4XkEyXkFqcGdeQXVyNTk5NzQ5Ng@@._V1_SY1000_CR0,0,796,1000_AL_
«Ζήσε γυμνή στον κόσμο» (1961). Ακόμη και οι τίτλοι των ταινιών της ήταν σκανδαλιστικοί

Πράγματι είχε. Μόνο που τώρα την περιτριγυρίζουν διαρκώς κάτι τεκνά που προφανώς έχουν κατά νου κάτι πιο θελκτικό από τα 90 χρόνια της Λολό.

Να, για παράδειγμα εκείνος ο γάμος, εξ αποστάσεως και δι’ αντιπροσώπου με τον ισπανό Χαβιέρ Ριγκάου ι Ραφόλς το 2007. Εν συνεχεία, όταν συνειδητοποίησε ότι παντρεύτηκε δίχως να το καταλάβει, προσπάθησε να ακυρώσει τον γάμο. Δεν τα κατάφερε και η δίκη συνεχίζεται.

Εν συνεχεία, το 2014, ο γιος και ο εγγονός της, την πήγαν για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια. Ζήτησαν να αποκτήσουν πρόσβαση και έλεγχο στην περιουσία της, επειδή με όλους αυτούς τους νεαρούς που τη γυροφέρνουν δεν θα μείνει τίποτε… Πράγματι, ο δικηγόρος της είναι νεότερος 20κάτι ετών… Αυτή τη δίκη την έχασε ο γιος της Λολό…

Gina Lollobrigida circa 1960s © 1978 Leo Fuchs
Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα εντός από γλύπτρια υπήρξε και φωτορεπόρτερ. Μάλιστα κανόνισε η ίδια και πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο!

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα σήμερα έχει τρία σπίτια. Ένα ράντσο στη Σικελία, στο οποίο ζει από το 1949. Μέσα εκεί υπάρχει και μουσείο με γλυπτά και φωτογραφίες της. Ενα σπίτι τη Ρώμη στην αρχαία ρωμαϊκή Αππία Οδό. Μία έπαυλή της στο Μόντε Κάρλο. Πάντως από το 2009 οι επισκέψεις στα σπίτια της απαγορεύονται. Η ίδια δηλαδή τις απαγορεύει. Εκκεντρικότητα; Μπορεί. Εκκεντρικότητα είναι και το γεγονός πως όταν μιλάει για τον εαυτό της αναφέρεται σε αυτόν στο τρίτο πρόσωπο…

Κατά τα άλλα πρόσφατα, το 2013, πούλησε όλα της τα κοσμήματα και έκανε δωρεά περίπου $5 εκατ. στην έρευνα για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

gina2_3443974b
Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα σε ηλικία 80 ετών με τον νεαρό ισπανό Χαβιέρ Ριγκάου ι Ραφόλς. Παντρεύτηκαν το 2007 δίχως εκείνη να παραστεί στον γάμο… Επειδή είχε πάθει έμφραγμα… Η ίδια ισχυρίστηκε αργότερα πως ουδέποτε έδωσε τη συγκατάθεσή της να γίνει αυτός ο γάμος, δι’ αντιπροσώπου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...