214
Η θέα του ουρανού στη Μάλαγα της Ισπανίας τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως κατεγράφη από το κινητό πολιτών οι οποίοι, σαστισμένοι, δείχνουν ο ένας στον άλλον το περίεργο «πεφταστέρι» | Twitter / @vassilituro

Φωτιά στον ουρανό της Ιβηρικής από συντρίμμια κινεζικού πυραύλου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 23:01
Η θέα του ουρανού στη Μάλαγα της Ισπανίας τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως κατεγράφη από το κινητό πολιτών οι οποίοι, σαστισμένοι, δείχνουν ο ένας στον άλλον το περίεργο «πεφταστέρι»
|Twitter / @vassilituro

Φωτιά στον ουρανό της Ιβηρικής από συντρίμμια κινεζικού πυραύλου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 23:01

Ενα θεαματικό όσο και απρόσμενο θέαμα παρατήρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης κάτοικοι της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, όταν τα απομεινάρια ενός κινεζικού διαστημικού πυραύλου που πυρακτώθηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό της ιβηρικής χερσονήσου.

Οι έκπληκτοι θεατές στις δύο χώρες ανάρτησαν πολλά βίντεο από πλήθος τοποθεσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία προκάλεσαν και έναν καταιγισμό σχολίων, ανάμεσα στα οποία δεν έλλειψαν και οι εικασίες για θέαση μετεωρίτη ή … εξωγήινων.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter πως «αυτοκίνητα σταμάτησαν σε αυτοκινητόδρομο» και οι άνθρωποι παρατηρούσαν το θέαμα στον ουρανό. «Νομίζω πως ήταν το πιο θεαματικό φαινόμενο που έχω παρατηρήσει ποτέ στον ουρανό», δήλωσε ο Μιγκέλ Κρουθ, μιλώντας στο Reuters. Ο Κρουθ είχε διαβάσει για τα συντρίμμια ενός κινεζικού πυραύλου CZ-2F και ήταν έτοιμος να καταγράψει τις εικόνες από ένα μπαλκόνι. «Δεν έτρεφα μεγάλες ελπίδες, αλλά απόψε ήμουν τυχερός», πρόσθεσε.

Οι ευφάνταστες θεωρίες στα social media υποχώρησαν όταν έγινε γνωστό πως επρόκειτο για συντρίμμια ενός διαστημικού πυραύλου, ο οποίος είχε εκτοξευθεί στις 5 Ιουνίου και μετέφερε τρεις αστροναύτες στον κινεζικό διαστημικό σταθμό, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας απαθανατίζονται τα κομμάτια του πυραύλου να διασχίζουν τους αιθέρες, δημιουργώντας ένα «φωτεινό μονοπάτι» στο πέρασμά τους, καθώς αναφλέγονταν και διαχωρίζονταν.

Δείτε μερικά από αυτά:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...