224
Ο ελβετός τενίστας σηκώνει το νέο του τρόπαιο | REUTERS/Toby Melville

«Βασιλιάς» για όγδοη φορά στο Γουίμπλεντον ο Ρότζερ Φέντερερ!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2017, 18:26
Ο ελβετός τενίστας σηκώνει το νέο του τρόπαιο
|REUTERS/Toby Melville

«Βασιλιάς» για όγδοη φορά στο Γουίμπλεντον ο Ρότζερ Φέντερερ!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2017, 18:26

Βασιλιάς του Γουίμπλεντον αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο Ρότζερ Φέντερερ. Κέρδισε τον 19ο τίτλο γκραν σλαμ της καριέρας του και τον όγδοο τίτλο στο αγγλικό Οπεν, κάτι που δεν έχει κατορθώσει κανένας τενίστας μέχρι σήμερα!

Ο ελβετός σταρ του τερέν επικράτησε 6-3, 6-1, 6-4 επί του κροάτη Μαρίν Τσίλιτς στον αγώνα που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο Λονδίνο.

Χωρίς να χάσει ούτε σετ έφτασε στην κατάκτηση του ιστορικότερου τουρνουά καθώς είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία -ετών 35 και 174 ημερών- αθλητής που κατακτά το Γουΐμπλεντον.

«Τα έδωσα όλα, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Εζησα ένα απίστευτο ταξίδι. Επαιξα το καλύτερο τένις της ζωής μου», είπε ο ηττημένος Μαρίν Τσίλιτς.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα κροάτης Τσίλιτς υπέστη έναν τραυματισμό στο πέλμα -και μαζί μία κρίση πανικού όπως σχολίαζαν παρευρισκόμενοι- με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει τον αντίπαλό του. Γι’ αυτό και ύστερα από καθυστέρηση, το δεύτερο σετ το κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες ο Ελβετός (6-1). Στο τρίτο σετ ο Κροάτης έκανε ό, τι μπορούσε φτάνοντας μέχρι το έβδομο game. Μέχρι που με ένα τελευταίο το break (σπάσιμο στο σερβίς του) ο Φέντερερ εξασφάλισε τη νίκη με 6-4.

«Πρέπει να κάνω περισσότερα διαλείμματα!», σχολίασε ο μεγάλος νικητής, καθώς απείχε από το άθλημα για έξι μήνες. «Δεν ξέρω αν κάθε φορά που θα επιστρέφω θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα –αλλά πιο σημαντικό από το τρόπαιο είναι να αισθάνεσαι υγιής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...