243
H Εμα Στόουν στα γυρίσματα του «The Favourite» με τον Γιώργο Λάνθιμο. Είναι υποψήφια για το BAFTA καλύτερου Β' γυναικείου ρόλου | Element Pictures

Φαβορί «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου στα βραβεία BAFTA με 12 υποψηφιότητες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 11:49
H Εμα Στόουν στα γυρίσματα του «The Favourite» με τον Γιώργο Λάνθιμο. Είναι υποψήφια για το BAFTA καλύτερου Β' γυναικείου ρόλου
| Element Pictures

Φαβορί «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου στα βραβεία BAFTA με 12 υποψηφιότητες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 11:49

Σάρωσε τις υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA, της βρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου, «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, συγκεντρώνοντας συνολικά, 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η ταινία εποχής του έλληνα σκηνοθέτη είναι υποψήφια στις εξής κατηγορίες: καλύτερης ξένης ταινίας, καλύτερης βρετανικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου (για την Ολίβια Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για Β’ ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριές της, Ρέιτσελ Βάις και Εμα Στόουν, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου σχεδιασμού παραγωγής, καλύτερου σχεδιασμού κοστουμιών, καλύτερου μακιγιάζ και καλύτερου μοντάζ.

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, υποψήφιο είναι και το «Πράσινο Βιβλίο», το ριμέικ του μιούζικαλ «Ενα Αστέρι Γεννιέται», η μαυρόασπρη «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν και το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι.

Η Κόλμαν θα αναμετρηθεί για το βραβείο καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου με την Γκλεν Κλόουζ (η οποία, όπως και η Κόλμαν, βραβεύτηκε πριν από λίγες μέρες με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για την «Σύζυγο» ), τη Lady Γκάγκα για το «Ενα Αστέρι Γεννιέται», τη Βαϊόλα Ντέιβις για τις «Χήρες» και τη Μελίσα Μακάρθι για το «Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;».

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο «Vice», ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον ηγέτη των Queen Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody» και ο Βίγκο Μόρτενσεν για το «Πράσινο Βιβλίο» είναι υποψήφιοι για βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν ο Μπράντλεϊ Κούπερ για το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» και ο Στιβ Κούγκαν για το «Σταν και Ολι».

Η φετινή απονομή των βραβείων Bafta θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου, στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...