353
Ο Ζάκερμπεργκ προσπαθεί να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του... | Facebook

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ξεκινούν την «Επιχείρηση Ξεπλύνετε τον Ζάκερμπεργκ»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2019, 21:30
Ο Ζάκερμπεργκ προσπαθεί να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του...
|Facebook

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ξεκινούν την «Επιχείρηση Ξεπλύνετε τον Ζάκερμπεργκ»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2019, 21:30

Δεν κομίζουμε γλαύκας στην Αθήνα λέγοντας πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ βρίσκεται για τα καλά… στριμωγμένος στα σκοινιά.

Από την μία το περσινό σκάνδαλο με την Cambridge Analytica που ανάγκασε πολλά εκατομμύρια χρηστών του Facebook να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Και από την άλλη, η προ μερικών εβδομάδων κατάθεση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Facebook, στο Κογκρέσο σχετικά με το λανσάρισμα του κρυπτονομίσματός Libra.

Μια κατάθεση που όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν, αλλά δημιούργησε και πλείστα ακόμη ερωτήματα για θέματα όπως η άρνηση του ιστότοπου να κάνει έλεγχο των πολιτικών διαφημίσεων, οι κατηγορίες για εκτεταμένη εκμετάλλευση παιδιών στην πλατφόρμα, η προετοιμασία της εταιρείας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και τα μέτρα που παίρνει για τα πλαστά βίντεο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, με τον ίδιο να είναι πλέον από τα πιο αντιπαθή άτομα σε όλον τον πλανήτη, δεν είναι περίεργη η απόφασή του Ζάκερμπεργκ να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του στη Σίλικον Βάλεϊ και να δείξει στον υπόλοιπο κόσμο στιγμές της καθημερινότητας του με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του.

Είναι προφανώς κάτι που του επιβλήθηκε από την ομάδα των επικοινωνιολόγων του, που βλέποντας την δημόσια εικόνα του Ζάκερμπεργκ να βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, προσπαθούν να τον κάνουν να φανεί πιο ανθρώπινος και προσιτός.

Και τα αμερικανικά ΜΜΕ φυσικά δέχτηκαν να παίξουν και αυτά μπάλα στην «Επιχείρηση Ξεπλύνετε τον Ζάκερμπεργκ».

Κάπως έτσι, ο 35χρονος επιχειρηματίας άνοιξε το σπίτι του για την εκπομπή «This Morning» του CBS και μαζί με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν, έδειξε πώς περνάει τον χρόνο του στο σπίτι με τις δύο κόρες τους, Μαξίμα και Όγκουστ, την ώρα που εκείνος μαγειρεύει.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, η οικογένεια κάθεται γύρω από το τεράστιο πάσο στη μέση της κουζίνας και ζυμώνει ψωμί και τσουρέκι.

Όπως σχολιάζουν πάντως πολλοί χρήστες του Διαδικτύου σε Facebook και μη, είναι η σχεδόν κραυγαλέα αδυναμία του Ζάκερμπεργκ ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες να φανεί φυσιολογικός άνθρωπος, σαν να υπέφερε ή να βαρυγκομούσε κάνοντας όλο αυτό το «θέατρο», όπως το ονομάζουν, μπροστά στις κάμερες.

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη του Ζάκερμπεργκ και της συζύγου του:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...