759
|

Εχασε τη μάχη ο Αλέξανδρος Σταματιάδης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 12:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/04/2018, 15:01

Εχασε τη μάχη ο Αλέξανδρος Σταματιάδης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 12:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/04/2018, 15:01

Επί σχεδόν είκοσι ημέρες έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, σοβαρά τραυματισμένος από τα πυρά των κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της 2ας Απριλίου. Το μεσημέρι της  Παρασκευής ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης άφησε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Είχε υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και ενώ η κατάσταση του είχε σταθεροποιηθεί, την περασμένη Πέμπτη 12/4 παρουσίασε οίδημα στον εγκέφαλο και ταυτόχρονα νεφρική ανεπάρκεια.

Ο γεννημένος στη Βιέννη, με καταγωγή από την Ανδρο επιχειρηματίας νοσηλευόταν στην Εντατική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» και μετά την επιδείνωση της υγείας του την περασμένη εβδομάδα,  όλοι -συγγενείς, φίλοι και θεράποντες ιατροί- περίμεναν ένα θαύμα προκειμένου να βγει νικητής από την περιπέτειά του.

170615_andros_cup_20
Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης (αριστερά στη φωτογραφία) με τον εφοπλιστή Σπύρο Πολέμη (στο μέσο) και τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ στην πλατεία Αφανούς Ναύτου στη Χώρα της Ανδρου, στο πλαίσιο του 50ού Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανδρου

Ο 52χρονος πατέρας τριών παιδιών διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 5.35 το πρωί της Μ. Δευτέρας, σε κρίσιμη κατάσταση, με πολλαπλά τραύματα από τα πυρά του ενός εκ των δύο κακοποιών που εισέβαλαν σπίτι του για να τον ληστέψουν. Αμεσα εισήχθη στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Λίγες ώρες όμως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου, κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε νέα επέμβαση (νεφροεκτομή).

Eκτοτε η κατάστασή του ήταν σταθερή. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο ο πολυτραυματίας παρουσίασε οίδημα στον εγκέφαλο το οποίο δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά.

st
Λάτρης της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε επί σειρά ετών ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα που φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στην Ανδρο

Ο οργανισμός του τελικά δεν άντεξε και την Παρασκευή 20 Απριλίου ο Αλέξανδρος Σταματιάδης «σήκωσε πανιά» για το τελευταίο του ταξίδι.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σε ανακοίνωσή του, το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ανέφερε: «Μετά από δεκαεννέα (19) μέρες άνισης μάχης στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε στο σπίτι του, σε ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά. 

» Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

H απώλεια του Αλέξανδρου Σταματιάδη προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις καθώς εξ αρχής το περιστατικό είχε γίνει κεντρικό θέμα στη δημόσια συζήτηση περί αύξηση της εγκληματικότητας την οποία ως γνωστόν αρνείται η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

» Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους. Να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν.

» Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Ιδιαίτερα επικριτική υπήρξε και η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο, του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

» Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων.

» Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους.

» Είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα.

» Η κυβέρνηση, έχει τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

» Δικαιολογημένη η οργή για τους Υπουργούς της που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…

» Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια».

Στον ίδιο τόνο και το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη:

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υποσχέθηκε τη σύλληψη των δολοφόνων του Σταματιάδη:

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν συνηθίζει να σχολιάζει τους θανάτους από εγκλήματα:  «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

» Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...