756
Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) κατά τη διάρκεια του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα | Eπετειακό Λεύκωμα Ναυτικού Ομίλου Ανδρου

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης που δέχθηκε τα πυρά ληστών στην Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 17:19
Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) κατά τη διάρκεια του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα
|Eπετειακό Λεύκωμα Ναυτικού Ομίλου Ανδρου

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης που δέχθηκε τα πυρά ληστών στην Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 17:19

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει για δεύτερη συνεχή ημέρα ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που τραυματίστηκε σοβαρά σε συμπλοκή που είχε με ένοπλους εισβολείς στο σπίτι του στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας.

Ο γεννημένος στη Βιέννη, με καταγωγή απο την Ανδρο, επιχειρηματίας, νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», διασωληνωμένος, σε καταστολή, με τους θεράποντες ιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη της υγείας του.

Ο 52χρονος πατέρας τριών παιδιών διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 5.35 το πρωί της Μ. Δευτέρας, σε κρίσιμη κατάσταση, με πολλαπλά τραύματα από τα πυρά του ενός εκ των δύο κακοποιών που εισέβαλαν σπίτι του για να τον ληστέψουν. Αμεσα εισήχθη στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Λίγες ώρες όμως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε νέα επέμβαση (νεφροεκτομή).

«Μετά το πρώτο πολύωρο χειρουργείο ο ασθενής υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία. Αμέσως μετά κρίθηκε αναγκαίο να ξαναμπεί άμεσα στο χειρουργείο καθώς η κατάστασή του δεν έχει σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσει να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», εξήγησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματά, Βασίλης Κεκέρης, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Για την ακρίβεια, αναζητούμε το θαύμα», δήλωσε ο κ. Κεκέρης που ενημέρωσε προσωπικά την γυναίκα και τα παιδιά του 52χρονου για τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Αλέξανδρου Σταματιάδη:

Δηλώσεις για τον 52χρονο επιχειρηματία

Geplaatst door protothema.gr op Maandag 2 april 2018

 

«Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο και ανάψτε ένα κερί γι’ αυτόν», είπε συγκλονισμένη στους δημοσιογράφους η σύζυγός του, ενώ στο Νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς, έφθασαν συγγενείς και φίλοι του για να δώσουν αίμα.

282327
Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης σε φωτογραφία αρχείου (INTIMENEWS/photo Panoulis)

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, Αννα Μάινα, ο άτυχος επιχειρηματίας είχε χάσει πολύ αίμα και είχε υποστεί τραυματισμό πολλαπλών οργάνων. «Oι τραυματισμοί είναι στον κορμό και στον μηρό, ενώ υπάρχουν και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι», ανέφερε διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του.

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

Άνδρας μέσης ηλικίας διακομίστηκε σήμερα 2-4-2018 και ώρα 5.35 π.μ. στο Νοσοκομείο μας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο.

Επειδή ήταν αιμοδυναμικά ασταθής μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα διακομίστηκε στο χειρουργείο, όπου και παραμένει ακόμη.

Στη χειρουργική επέμβαση συμμετέχει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικοί χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, Ν/Χ κ.ά.), η κατάσταση του ασθενούς λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος και του τραυματισμού πολλαπλών οργάνων είναι κρίσιμη.

Γίνεται το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για τη σταθεροποίησή του και την ανάταξή του.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης

Γεννημένος στη Βιέννη, με καταγωγή από την Ανδρο, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είναι λάτρης της θάλασσας και της ναυτικής παράδοσης του νησιού, έχοντας επί σειρά ετών ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα που φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στο νησί των Κυκλάδων. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της ενέργειας και των κατασκευών και είναι πρόεδρος της εταιρείας «Light Partners».

170615_andros_cup_20
Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης (αριστερά στη φωτογραφία) με τον εφοπλιστή Σπύρο Πολέμη (στο μέσο) και τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ στην πλατεία Αφανούς Ναύτου στην Χώρα της Ανδρου, στο πλαίσιο του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανδρου

 

agon5
Αλέξανδρος Σταματιάδης (αριστερά), Λεωνίδας Πολέμης (μέσο) και Μάκης Κουρτέσης στις εκδηλώσεις για τον 49ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανδρου
stam
Απόσπασμa από ειδική αναφορά στον καπετάνιο Αλέξανδρο Σταματιάδη στο Επετειακό Λεύκωμα του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου για τα 50 χρόνια του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα
Εδωσε μάχη με τους ληστές

Συγκλονιστική είναι περιγραφή της μάχης που έδωσε με τους εισβολείς στο σπίτι του, από την ίδια του τη γυναίκα. Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, ο 52χρονος αντιλήφθηκε ότι κάποιοι είχαν μπει στο σπίτι τους, ενώ ήταν στην κρεβατοκάμαρά τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η σύζυγός του στους αστυνομικούς, μόλις άνοιξε τα μάτια της αντίκρισε τους δύο κουκουλοφόρους μέσα στο υπνοδωμάτιο, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν στα ελληνικά το ζευγάρι. Την ώρα της ληστείας στο σπίτι της Κηφισιάς βρίσκονταν επίσης ο ένας από τους γιους της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα και η φιλιππινέζα οικιακή βοηθός.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης πετάχτηκε από το κρεβάτι και συνεπλάκη με έναν εκ των δύο κακοποιών. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από σιδερένιο αντικείμενο, συνέχισε ωστόσο να παλεύει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο έτερος εισβολέας τον πυροβόλησε  δύο φορές εξ επαφής στην πλάτη.

Αμέσως μετά οι δύο κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή. Την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εισβολείς δεν έκλεψαν κάτι από το σπίτι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...