543
«Οποιος τους γνωρίζει, τους περιγράφει ως ένα ζευγάρι εξαιρετικής ομορφιάς» γράφει η ιταλίδα δημοσιογράφος Φραντσέσκα Μπάσο για το ζεύγος Καϊλή - Τζόρτζι | CreativeProtagon

Εύα και Φραντσέσκο, οι «ωραίοι» των Βρυξελλών

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2022, 15:32
«Οποιος τους γνωρίζει, τους περιγράφει ως ένα ζευγάρι εξαιρετικής ομορφιάς» γράφει η ιταλίδα δημοσιογράφος Φραντσέσκα Μπάσο για το ζεύγος Καϊλή - Τζόρτζι
|CreativeProtagon

Εύα και Φραντσέσκο, οι «ωραίοι» των Βρυξελλών

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2022, 15:32

«Είναι ένα από εκείνα τα ζευγάρια που δεν περνούν απαρατήρητα, επειδή αμφότεροι είναι πολύ όμορφοι», γράφει η Φραντσέσκα Μπάσο της Corriere della Sera, συστήνοντας τη Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι στο ιταλικό κοινό. Αναφέρει πως η 44χχρονη πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο σύζυγός της από την ευρύτερη περιφέρεια του Μιλάνου και θυμίζει πως οι «ωραίοι» των Βρυξελλών τέθηκαν υπό κράτηση από τις βελγικές αρχές, στο πλαίσιο ερευνών τους για διαφθορά εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους να χρηματίζονται από το Κατάρ.

«Οποιος τους γνωρίζει, τους περιγράφει ως ένα ζευγάρι εξαιρετικής ομορφιάς αλλά φυσιολογικό. Η έκπληξη είναι γενική όσον αφορά την έρευνα και το περιεχόμενό της», αναφέρει σχετικά η ιταλίδα δημοσιογράφος. «Εκείνη είναι μία εκ των 14 αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου της ΕΕ (αλλά η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, αφού τη διέγραψε, ζήτησε και πέτυχε την αποπομπή της), εκείνος είναι, επί του παρόντος, κοινοβουλευτικός βοηθός του ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο (δεν εμπλέκεται στην υπόθεση), ενώ στην προηγούμενη νομοθετική περίοδο ήταν βοηθός του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος επίσης συνελήφθη από τις βελγικές αρχές», προσθέτει.

Αναφερθείσα στις τσάντες με μετρητά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού και στη σύλληψη και του πατέρα της Εύας Καϊλή, η Φραντσέσκα Μπάσο γράφει πως «η οικογένεια ανήκει στην καλή κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ο πατέρας είναι (ηλεκτρολόγος μηχανολόγος) μηχανικός και κινούταν ανέκαθεν επιτυχώς στη δημόσια σφαίρα». Οσον αφορά τη θυγατέρα του, σημειώνει πως, παρότι σπούδασε αρχιτεκτονική, επέλεξε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, πριν εισέλθει στην πολιτική. «Ηταν πολύ κοντά στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ηγήθηκε της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011», πληροφορεί τους ιταλούς αναγνώστες η δημοσιογράφος της Corriere, σημειώνοντας πως ο 2014 η Εύα Καϊλή μεταπήδησε από τον εγχώριο στον ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο.

Ωστόσο, οι σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ είχαν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, σημειώνει η Μπάσο, και επικαλούμενη ελληνικές πηγές αναφέρει πως «ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης είχε ήδη πει στην Καϊλή τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια το 2024. Και το βράδυ της Παρασκευής, μόλις κυκλοφόρησε η είδηση της σύλληψής της, τη διέγραψε».

Σχετικά με τον σύζυγο της Εύας Καϊλή, η Μπάσο γράφει πως «χαίρει της φήμης του όμορφου στο κοινοβούλιο της ΕΕ αλλά και του κάπως αλαζόνα». Οσοι τον γνωρίζουν λένε ότι καυχιόταν για τη μακρόχρονη πείρα του ως κοινοβουλευτικός βοηθός, από τον Φεβρουάριο του 2009. Ο ιταλός γόης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι επίσης εδώ και πολλά χρόνια, από το 2007, εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας στην Καπρέρα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα, νοτιοανατολικά της Σαρδηνίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι φίλοι του του τον περιγράφουν ως ιδιαίτερα εξυπηρετικό και διαθέσιμο, ενώ από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώνεται πως έχει πάθος όχι μόνο με την ιστιοπλοΐα, αλλά και με το ψάρεμα.

Αναφορικά με τη δουλειά του στην ΕΕ, η ιταλίδα δημοσιογράφος εξηγεί πως «ο κλάδος των κοινοβουλευτικών βοηθών είναι άκρως ανταγωνιστικός, η αντιπαράθεση είναι μεταξύ πολύ καλά προετοιμασμένων ανθρώπων, που ρισκάρουν τη θέση τους σε κάθε ανανέωση του Κοινοβουλίου και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μίση». Στη τελευταίες ευρωεκλογές, για παράδειγμα, του 2019, ο αριθμός των ευρωβουλευτών (οι οποίοι δικαιούνται να απασχολούν τρεις, συνολικά, βοηθούς) του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) μειώθηκε σχεδόν στο μισό, οπότε περίπου 40 κοινοβουλευτικοί βοηθοί έμειναν χωρίς δουλειά. Οχι, όμως, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...