156
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Ερντογάν: Η… Νότια Κύπρος δεν έχει μπέσα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2021, 16:05
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
|Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Ερντογάν: Η… Νότια Κύπρος δεν έχει μπέσα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2021, 16:05

Αποκαλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία «Νότια Κύπρο», ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε τη Μεγάλη Παρασκευή μία δήλωση για το Κυπριακό, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των ατύπων συνομιλιών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη Γενεύη.

«Δεν εμπιστεύομαι, ούτε πιστεύω τη Νότια Κύπρο. Δεν έχουν ενεργήσει ποτέ τους τίμια. Τώρα οι συνομιλίες έχουν σταματήσει, θα ξαναγίνουν ύστερα από δυο-τρεις μήνες. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Γνωρίζω ότι τίποτε δεν θα επιτευχθεί, επειδή ποτέ τους δεν έχουν μιλήσει με ειλικρίνεια» είπε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για δήλωση που κατά κάποιον τρόπο επιχειρεί να «αναλύσει», από την οπτική γωνία των τουρκικών συμφερόντων και προς εξυπηρέτησή τους βέβαια, το πρόσφατο σχόλιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ότι «δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος» όσον αφορά την επανέναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

«Αν λειτουργήσουν με ακεραιότητα, θα φερθούμε και εμείς έντιμα. Δεν μπορούμε να φθάσουμε σε συμφωνία αν δεν συμπεριφερθούν έντιμα» είπε ο Ερντογάν, βάσει όσων μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...