214
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψή της στο Αγαθονήσι | ΙΝΤΙΜΕnews

Στον Αη Στράτη την Κυριακή του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 16:58
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψή της στο Αγαθονήσι
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στον Αη Στράτη την Κυριακή του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 16:58

Πρόκειται για επισκέψεις της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε έδαφος της ελληνικής Επικράτειας, οι οποίες όμως εσχάτως ενοχλούν τους Τούρκους που με δηλώσεις επί δηλώσεων κορυφαίων στελεχών του καθεστώτος Ερντογάν επαναλαμβάνουν με θράσος τη λέξη «πρόκληση».

Σε μία ακόμη συμβολική κίνηση, την Κυριακή του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντά ξανά στην όποια αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, επισκεπτόμενη τον Αη Στράτη στην καρδιά του Αιγαίου. Στην επίσκεψή της η κυρία Σακελλαροπούλου θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ανημερα της Λαμπρής η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέλεξε να βρεθεί δίπλα στους κατοίκους του νησιού και τη δήμαρχο Μαρία Κακαλή, ενώ έχει ζητήσει να συναντηθεί με τους 27 μαθητές όλων των βαθμίδων του νησιού και τους εκπαιδευτικούς τους.

Οπως είναι επόμενο, το πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει συναντήσεις και με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο νησί, ενώ  θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στο Νικόλαο Σιαλμά – του πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας που χάθηκε στα νερά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια αερομαχίας Mirage F1 με τουρκικό F-16 στις 18 Ιουνίου του 1992.

Μιλώντας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η  δήμαρχος του Αη Στράτη, Μαρία Κακαλή, τόνισε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί μας και τους 200 ακρίτες του Βορείου Αιγαίου η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας την Κυριακή του Πάσχα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...