187
O Eρντογάν προέταξε την προάσπιση της σημαίας για να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του | REUTERS/Umit Bektas

Eρντογάν: Επίθεση στη σημαία η επίθεση στην οικονομία

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 12:06
O Eρντογάν προέταξε την προάσπιση της σημαίας για να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του
|REUTERS/Umit Bektas

Eρντογάν: Επίθεση στη σημαία η επίθεση στην οικονομία

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 12:06

Η επίθεση στην τουρκική οικονομία δεν διαφέρει από την επίθεση κατά της σημαίας και εναντίον της προσευχής μας, ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα ακόμα παραλήρημά του κατά των ΗΠΑ και όσων επιβουλεύονται την σταθερότητα της Τουρκίας.

Επιδιώκοντας να ερεθίσει το πατριωτικό τους αίσθημα, ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να μη χάσουν το θάρρος και την ελπίδα τους για την υπέρβαση της κρίσης με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η χώρα.

Οι Τούρκοι, τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του εν όψει της θρησκευτικής Γιορτής της Θυσίας (Eid al-Adha), είναι σε θέση να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η χώρα και όσοι προσπαθούν να στήσουν την Τουρκία στον τοίχο χρησιμοποιώντας τη συναλλαγματική ισορροπία, διεμήνυσε, σύντομα θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά την ένοπλη επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα . Από τους πυροβολισμούς κατά του κτιρίου δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές στα παράθυρα και το αστυνομικό φυλάκιο στην είσοδο της πρεσβείας (δείτε το βίντεο κάτω).

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση. Πρόκειται, είπε, για μία σαφή προσπάθεια να προκληθεί χάος και τόνισε πως διεξάγεται έρευνα για το συμβάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...