190
Δεν συνηθίζει αλλά το κάνει και αυτό: σέλφι με τον πρόεδρο για τους νεαρούς σπουδαστές | REUTERS/Murad Sezer

Ερντογάν: Δεν περνάμε κρίση στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 15:03
Δεν συνηθίζει αλλά το κάνει και αυτό: σέλφι με τον πρόεδρο για τους νεαρούς σπουδαστές
|REUTERS/Murad Sezer

Ερντογάν: Δεν περνάμε κρίση στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 15:03

Με μια δήλωση που θυμίζει λίγο τις στρουθοκαμήλους και τον τρόπο που έχουν να ξεπερνούν τα προβλήματα, ακόμη και τα πιο πιεστικά, ο Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους πολίτες του.

Η Τουρκία, όπως είπε, δεν βιώνει οικονομική κρίση.

Σε ομιλία του για την ημέρα των βετεράνων, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε πώς τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η οικονομία είναι αποτέλεσμα «χειραγώγησης», μια θέση που έχει διατυπώσει με άλλους τρόπους και στο παρελθόν.

Οπως πρόσθεσε, η χώρα πορεύεται προς το μέλλον με την προοπτική να γίνει δυνατότερη.

Παρά ταύτα, αν και οι ημέρες του έντονου κλυδωνισμού του νομίσματος, της λίρας, έχουν περάσει, η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Την περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας είχε αυξήσει το βασικό επιτόκιό της κατά περισσότερες από έξι μονάδες, στο 24%. Ο πληθωρισμός τον Αύγουστο άγγιξε το 18%, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα των πολιτών.

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι είναι κατά των υψηλών επιτοκίων, ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θέλει να περάσει υπό τον έλεγχό του η νομισματική πολιτική, καταργώντας την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...