153
Εργασίες απορρύπανσης στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση έκρηξης βόμβας στο «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 13:52
Εργασίες απορρύπανσης στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση έκρηξης βόμβας στο «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 13:52

Το σοβαρό ενδεχόμενο η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» πέρυσι στον Σαρωνικό να οφείλεται στην έκρηξη μηχανισμού εξετάζεται σαν ένα από τα πιθανά σενάρια της ειδικής έκθεσης.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», σε πόρισμα 300 σελίδων του Εργαστηρίου Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου που συντάχθηκε ύστερα από εισαγγελική παραγγελία έπειτα από εννέα επιθεωρήσεις του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ερευνάται αν το ρήγμα μήκους 2-3 μέτρων στα ύφαλα του πλοίου σχετίζεται με πιθανή έκρηξη αγνώστου μηχανισμού.

Τα στοιχεία αυτά ανακύπτουν από την ανάλυση της στρέβλωσης και της παραμόρφωσης των μεταλλικών ελασμάτων στον χώρο του ρήγματος και από άλλα ευρήματα.

Ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν εντοπισθεί ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού, πυρίτιδας κ.λ.π, κάτι που ίσως αποδίδεται στην πολύμηνη βύθιση του πλοίου.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο για έκρηξη βόμβας, δημιουργούνται νέα δεδομένα και πλήθος ερωτημάτων για το ναυάγιο που είχε προκαλέσει μεγάλη οικολογική καταστροφή τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το πόρισμα πρόκειται να παραδοθεί τα επόμενα 24ωρα στις δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...