618
Οχι πια Διαύγεια, μόνο άσπρο σακάκι, μάς λέει ο Παύλος Πολάκης | INTIMEnews

«Διαύγεια», το νέο… «κάστρο» που θέλει τώρα να «σπάσει» ο Πολάκης [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 14:16
Οχι πια Διαύγεια, μόνο άσπρο σακάκι, μάς λέει ο Παύλος Πολάκης
|INTIMEnews

«Διαύγεια», το νέο… «κάστρο» που θέλει τώρα να «σπάσει» ο Πολάκης [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 14:16

Σε ρόλο ιππότη – απλευθερωτή ο πάντα ανατρεπτικός Παύλος Πολάκης έθεσε ως νέο του στόχο το «κάστρο» της «Διαύγειας». Ναι του προγράμματος – θεσμού για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο όλων των κυβερνητικών αποφάσεων – πράξεων με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας (στο μέτρο του δυνατού).

Η θεώρηση όμως του κ. Πολάκη για τη «Διαύγεια» φαίνεται ότι είναι κάπως διαφορετική από αυτή του μέσου -αδαούς κατά τον υπουργό- πολίτη.

Αντί για πρότυπο διαφάνειας, το πρόγραμμα είναι ένα κάστρο ημετέρων για να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους, μας είπε ο αναπληρωτής υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο υπουργείο Υγείας.

«Ένας παλιός αυτοδιοικητικός, όταν είχα ασχοληθεί με το δήμο Σφακίων, μού είχε πει το εξής: ‘Να σου πω ένα πράγμα Παυλή μου, μού λέει. Όλα αυτά που βλέπεις με τους νόμους, τις διαδικασίες, τις διαύγειες, τα διατάγματα, τις εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα και τα λοιπά, ξέρεις τι είναι; Έχουν φτιάξει ένα ‘κάστρο’ υποτίθεται διαφάνειας, νομιμότητας, τιμιότητας, ελέγχου και τα λοιπά και εκεί μέσα τρώνε. Και το έχουν φτιάξει αυτό το ‘κάστρο’ για να μην μπει και φάει και κάποιος άλλος», υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο κ. Πολάκης.

«Ε, αυτό το κάστρο πρέπει να σπάσουμε», υπογράμμισε, και «αυτή θα είναι και η συγκεκριμένη δουλειά την επόμενη τετραετία», προαναγγέλλοντας εξελίξεις!

Νέα ήθη δηλ. και να δεις τι σου ‘χω για μετά… μάς είπε ο Παύλος Πολάκης.

Η δήλωση Πολάκη για τη «Διαύγεια» έγινε αμέσως χιτ από την προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία «Ομάδα Αλήθειας» (δείτε κάτω το tweet), ενώ έντονη ήταν η αντίδραση από το Κίνημα Αλλαγής.

«Η Διαύγεια είναι ο καθρέφτης της διακυβέρνησης που ασκούν όσοι είναι στην εξουσία. Αν η εικόνα της δεν αρέσει στον κ. Πολάκη, ας φροντίσει τον εαυτό του αντί να τα βάζει με τον καθρέφτη. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής την Διαύγεια την εμπνευστήκαμε, την νομοθετήσαμε, την δημιουργήσαμε και θα την προστατεύσουμε», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή είναι η λογική ενός ανθρώπου που τηρεί διπλά βιβλία και αντιλαμβάνεται τον δημόσιο κορβανά ως τραπέζι απλωμένο στο οποίο είναι καλεσμένος να φάει και να πιει. Είναι η λογική του κοτζαμπάση που δεν αφήνει τη χώρα να ορθοποδήσει. Αυτή τη λογική πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά η προοδευτική παράταξη», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

 Ο Παύλος Πολάκης είναι το ίδιο πρόσωπο που ως δήμαρχος Σφακίων, είχε ομολογήσει δημοσίως – σε συνέδριο της ΚΕΔΕ – ότι διατηρεί διπλό ταμείο στον δήμο, «ένα μαύρο και ένα άσπρο», προκειμένου να έχει έσοδα.

 «Εγώ έκανα μία συνειδητή επιλογή, μαζί με τους συνεργάτες μου, την οποία πλέον εδώ που φτάσαμε, δεν έχω κανένα πρόβλημα, με όλη την ευθύνη αυτής της επιλογής, να την πω δημοσίως και να την πω και σε σας, διότι εδώ που μας φτάνουνε. Εγώ εδώ και έναν χρόνο διατηρώ διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο. Ακούστε με προσεκτικά. Δεν νιώθω ούτε είμαι παράνομος, είμαι ο πιο διαφανής που υπάρχει, οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει και να το δει στο ταμείο, και τα έσοδά του και τα έξοδά του, και αυτός είναι ο λόγος που έχω κρατήσει μία κοινωνία όρθια», είχε δηλώσει τότε (δείτε πάνω το βίντεο).

«Η Διαύγεια», συνεχίζει το ΚΙΝΑΛ,  «είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε η οποία αγαπήθηκε από τον κόσμο γιατί: Δυσκολεύει κάθε Πολάκη να εφαρμόσει τις γνώριμες πρακτικές τήρησης διπλών βιβλίων. Ρίχνει φως στις απανωτές αυξήσεις των θέσεων μετακλητών και συμβούλων που δημιουργούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με σκοπό το βόλεμα ημετέρων».

«Αποκαλύπτει τις χιλιάδες ώρες υπερωριών που μοιράζουν σε υπεράριθμο προσωπικών φορέων του Δημοσίου το οποίο όχι μόνο υπερωρίες δεν εργάζεται, αλλά είναι τόσο υπεράριθμο που ούτε που να καθίσει δεν έχει (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.)», αναφέρει χαρακτηριστικά, και «εκθέτει τους πάμπλουτους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι επιμένουν να εισπράττουν επιδότηση ενοικίου».

Παρακολουθείστε ολόκληρη την επίμαχη δήλωση Πολάκη στο κοινοβούλιο, στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...