191
Η ατμόσφαιρα στη Μελβούρνη, πριν τη βροχή | REUTERS

Επιτέλους, βρέχει στην Αυστραλία!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 08:37
Η ατμόσφαιρα στη Μελβούρνη, πριν τη βροχή
|REUTERS

Επιτέλους, βρέχει στην Αυστραλία!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 08:37

Επιτέλους βρέχει σε περιοχές όπου μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, φέρνοντας λίγη ανακούφιση σε κατοίκους και πυροσβέστες, καθώς βοηθούν όχι μόνο στην κατάσβεση αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Στην πολιτεία Βικτόρια, εκδηλώθηκαν καταιγίδες από βράδυ της Τετάρτης συμβάλλοντας να διαλυθούν οι τοξικοί καπνοί των πυρκαγιών, που προκαλούσαν ασφυξία στη Μελβούρνη από την αρχή της εβδομάδας. Το τοξικό νέφος έχει επιφέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στο αυστραλιανό τουρνουά Οπεν του τένις, όπου μία παίκτρια κατέρρευσε στη μέση του αγώνα λόγω των καπνών.

«Οι καταιγίδες βελτίωσαν την ποιότητα του αέρα στο μεγαλύτερος μέρος της Πολιτείας», διαβεβαίωσε η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος στη Βικτόρια.

Την Πέμπτη έβρεξε και στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολικά), όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέτωπα -και το Σίδνεϊ. Την ίδια μέρα, περίπου 30 πυρκαγιές έκαιγαν ανεξέλεγκτες στην πολιτεία.

Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησαν οι πυρκαγιές.

Αν πράγματι συνεχιστούν οι βροχές, θα πρόκειται για τα «δώρα Χριστουγέννων, γενεθλίων, αρραβώνων, επετείων, γάμων και αποφοίτησης, όλα μαζί. Σταυρώνουμε τα δάχτυλα», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας σε ανακοίνωσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...