353
|

Επιστρέφει ο Τσιόδρας στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 10:06

Επιστρέφει ο Τσιόδρας στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 10:06

Κανονικά, η τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τρίτης και μόνο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Μόνο που το «κανονικό» με την επιδημία του κορονοϊού φαίνεται ότι αλλάζει δραματικά: όπως έγινε γνωστό το πρωί, η ενημέρωση θα έχει και τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα γίνει στις 6 μ.μ. και μάλιστα όχι από την Πολιτική Προστασία, αλλά από το υπουργείο Υγείας –ένα σκηνικό που θυμίζει τις σκληρές εποχές της καραντίνας.

Ηταν 26 Μαΐου όταν ο κ. Τσιόδρας είχε αποχαιρετήσει τους Ελληνες στην τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση για τον κορονοϊό –«εγώ θα κρατήσω την αγάπη σας» είχε πει τότε συγκινημένος (εδώ). Εκτοτε πέρασαν 70 ημέρες. Και μολονότι ο ίδιος είχε πει «φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», φαίνεται ότι αυτό το πισωγύρισμα είναι μπροστά μας: τα κρούσματα αυξάνονται, τα περιστατικά υπερμετάδοσης πληθαίνουν και ο κίνδυνος να καταστραφεί η καλή επιδημιολογική εικόνα είναι υπαρκτός.

Τότε, 26 Μαΐου, ο κ. Χαρδαλιάς είχε προσθέσει: «Να εύχεστε να μη μας ξαναδείτε στην τηλεόραση». Το πρωί της 4ης Αυγούστου, μια υπηρεσιακού ύφους ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την (sic) Covid-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας».

Είναι προφανές ότι η επιστράτευση του κ. Τσιόδρα σχετίζεται με την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα μας σε συνδυασμό με το κλίμα γενικής χαλάρωσης που παρατηρείται –και καθώς οι παραινέσεις των κυβερνητικών στελεχών συναντούν την αδιαφορία των πολιτών, καλείται ο «εθνικός μας λοιμωξιολόγος» να προσπαθήσει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις, μάσκα, πλύσιμο χεριών κ.λπ.).

Επιπλέον, όμως, η επιστροφή του κ. Τσιόδρα έρχεται να διαψεύσει και τη φημολογία περί διάστασης απόψεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με την κυβέρνηση και τα περί «απόσυρσης» του διακεκριμένου καθηγητή λοιμωξιολογίας από το προσκήνιο. Μάλιστα το θέμα απασχόλησε το κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας, με τον Στέλιο Πέτσα να καλείται να απαντήσει σχετικά (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...