463
|

Και επίσημα τέλος για το «Εθνος της Κυριακής» – Η ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 18:42

Και επίσημα τέλος για το «Εθνος της Κυριακής» – Η ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 18:42

Και επίσημα έβαλε τέλος στην κυκλοφορία του «Εθνους της Κυριακής» η Dimera Media Εκδοτική, επιβεβαιώνοντας και τυπικά την απόφαση που είχε γίνει γνωστή από την περασμένη Παρασκευή (εδώ). Με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η εκδότρια εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη επικαλέστηκε για την απόφαση αναστολής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας, όχι τις αναιμικές κυκλοφορίες, αλλά τη «μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου».

Στην ανακοίνωση της Dimera δεν γίνεται λόγος για το μέλλον των εργαζομένων στα έντυπα, ωστόσο τονίζεται ότι ο όμιλος θα περάσει «δυναμικά και με σχέδιο από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή!». Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία, από όταν η κρίση στον Τύπο απέκτησε τρομακτική ένταση, όλες σχεδόν οι ανακοινώσεις κλεισίματος εφημερίδων συνοδεύτηκαν από φιλόδοξα εγχειρήματα μετάβασης στο Διαδίκτυο, που άλλοτε πέτυχαν και άλλοτε όχι.

Το τελευταίο φύλλο του «Εθνους της Κυριακής» θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου, σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο κ. Σαββίδης απέκτησε τον ιστορικό αυτό τίτλο, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων του «Πηγάσου» –ήταν 26 Ιουλίου 2017 όταν ο επιχειρηματίας είχε πληρώσει σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το «Εθνος», την «Ημερησία» και το «Εθνος της Κυριακής», σε μια κίνηση που σηματοδοτούσε τότε το εμφατικό του μπάσιμο στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ (εδώ). Τρία χρόνια μετά, από αυτό το εγχείρημα απομένει το ethnos.gr, αλλά και το imerisia.gr, το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα.

Η ανακοίνωση της Dimera Media Εκδοτική ήταν η ακόλουθη:

«Η μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές, δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων στον χώρο του εντύπου Τύπου, καθώς και την ενίσχυση της ελευθεροτυπίας.

Αναλύοντας το σύνολο των δεδομένων, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”, το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου. Περνάμε, λοιπόν, δυναμικά και με σχέδιο από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή!

Η Dimera Media Εκδοτική υλοποιεί με επενδυτική συνέπεια μια μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από είκοσι μήνες.

Συνεχίζοντας την επενδυτική μας δραστηριότητα στον χώρο των media, ανακοινώνουμε την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, την online «Ημερησία», ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικο-πολιτικών τίτλων στην Ελλάδα. Στόχος της συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής, σε χρήστες και συνεργάτες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν μέχρι σήμερα τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ethnos.gr, καλώντας τους να δώσουν αντίστοιχη “ψήφο εμπιστοσύνης” και στην ψηφιακή μορφή της “Ημερησίας”. Ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους εργαζόμενους του “Έθνους της Κυριακής” που, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφημερίδας».