499
Στέλιος Πέτσας και Σωτήρης Τσιόδρας. Αποσύρθηκε ο τελευταίος από το προσκήνιο; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Στέλιος Πέτσας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 15:38
Στέλιος Πέτσας και Σωτήρης Τσιόδρας. Αποσύρθηκε ο τελευταίος από το προσκήνιο;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Στέλιος Πέτσας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 15:38

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φημολογούμενη διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μάλιστα επέμεινε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Πέτσας κλήθηκε να απαντήσει για το πόσο η κυβέρνηση «ακούει» τους επιστήμονες, στο πλαίσιο μιας εύλογης απορίας: πώς η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε αποκαλύψει στην τηλεόραση ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είναι «αυστηρή» και δεν συμφωνεί με αύξηση της χωρητικότητας των πλοίων (εδώ); Και μήπως όλα αυτά επιβεβαιώνουν δημοσίευμα που εμφάνιζε τον κ. Τσιόδρα να διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς μετά την άρση του lockdown;

Το δημοσίευμα σχετικά με τον κ. Τσιόδρα είχε γραφτεί στην «Καθημερινή της Κυριακής». Συγκεκριμένα στη στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Παναντωνίου και σε σημείωμα με τίτλο «Γιατί έφυγε ο Τσιόδρας από το προσκήνιο;», αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Οποιος παρακολουθεί σταθερά τη στήλη, θα θυμάται ότι εντός της εβδομάδας ασκήσαμε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά, να είμαστε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και επαναφορά μέτρων που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Η κριτική δεν άρεσε σε όλους, καθώς χαρακτηρίστηκε σκληρή έως άδικη. Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown, έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος, όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείριση της κατάστασης».

Η απάντηση του κ. Πέτσα ήταν η ακόλουθη:

Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα. Παραμένει ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό, με τακτικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν από την καθιέρωση της –ανά τρεις φορές την εβδομάδα– σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό. Αρα, δεν υπάρχει καμία διάσταση.

Οσον αφορά το θέμα της πληρότητας των πλοίων, υπήρξε απόφαση της επιτροπής των ειδικών. Δεν είμαστε σε διάσταση με τους ειδικούς σε ό,τι αφορά την απόφαση να αυξηθεί το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας των πλοίων. Αλλά αυτό που προέχει είναι να είμαστε σίγουροι ότι θα εφαρμόζονται τα μέτρα, τα οποία έχουμε θεσπίσει, για να μην υπάρχει διασπορά του ιού στα πλοία. Και ένα από αυτά τα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων. Γιατί; Γιατί παρατηρούνταν το φαινόμενο να βγαίνουν οι επιβάτες και να συνωστίζονται στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, χωρίς να φορούν μάσκα, ενώ μέσα παρέμεναν ελάχιστοι επιβάτες.

Επομένως, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εξακολουθήσουν να είναι εστία ανησυχίας οι μεταφορές –και ιδίως τα πλοία–, τότε είμαστε έτοιμοι να ξαναδούμε τα θέματα της πληρότητας. Αλλά, για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, είμαστε σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...