184
Ο Ζόραν Ζάεφ | EPA/TATYANA ZENKOVICH / POOL

Επιμένει στα περί «μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας» ο Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 08:58
Ο Ζόραν Ζάεφ
| EPA/TATYANA ZENKOVICH / POOL

Επιμένει στα περί «μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας» ο Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 08:58

Την ώρα που οι πολίτες της ΠΓΔΜ ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ επιμένει να κάνει λόγο για μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα και πώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στην ΠΓΔΜ, στο θέμα αυτό επανήλθε σε δηλώσεις του στο Πέτσοβο.

«Η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε μακεδονική και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι διαπαντός μακεδονική», είπε.

Ακόμη, επανέλαβε πως η επικύρωση στο δημοψήφισμα της συμφωνίας για το ονοματολογικό συνιστά ιστορική ευκαιρία για την ΠΓΔΜ.

Οι πολίτες θα καταλάβουν αυτή την ευκαιρία και θα την αξιοποιήσουν. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουν το μέλλον της «ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

Η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της δημοσιοποίησης τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια. Σε αυτό φαίνεται ότι η ΠΓΔΜ φαινόταν διατεθειμένη να δεχτεί την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» ήδη από το 2008, αλλά με προϋπόθεση την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το Σάββατο μεταβαίνει στα Σκόπια η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είχε σπεύσει να στηρίξει και αυτή τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τάσσεται και υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...