193
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου | REUTERS/Umit Bektas

Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο αρχίζουμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 08:11
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου
|REUTERS/Umit Bektas

Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο αρχίζουμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 08:11

Η ώρα για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο έφτασε, προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς η χώρα του έχει ήδη αγοράσει πλατφόρμα.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση του με τον «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τσαβούσολγου επισήμανε ότι η χώρα του έχει εμποδίσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Τώρα έχουμε πλατφόρμα και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις»,  είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα έχει συζητήσει το ζήτημα με τις εταιρείες γεωτρήσεων και την Ελλάδα.

Ανέφερε μάλιστα ότι πρόκειται να συναντηθεί σήμερα Τρίτη με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στη Σμύρνη, με αφορμή τα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου. Οι δύο άνδρες πρόκειται να συζητήσουν για το Κυπριακό.

Τέλος, σύμφωνα με το Anadolu που μετέφερε τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει «τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα» του ψευδοκράτους. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο.

Από την περασμένη άνοιξη η Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις έχει προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ επιμένει ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στις πηγές γύρω από την περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...