189
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Επιασαν στα Ανω Λιόσια τον «ελαφροχέρη των νοσοκομείων»

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 15:58
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Επιασαν στα Ανω Λιόσια τον «ελαφροχέρη των νοσοκομείων»

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 15:58

Στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε ο ελαφροχέρης που χτυπούσε στις εφημερίες δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, κλέβοντας χρήματα, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα και άλλα τιμαλφή από τα θύματά του.

Μέχρι στιγμής από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών από νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων δύο κλοπές προσωπικών αντικειμένων από δωμάτια νοσηλευόμενων.

Ο 31 ετών δράστης συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού, ενώ κινείτο με το αυτοκίνητο του, χωρίς  δίπλωμα οδήγησης.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τη δράση του, επέλεγε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, κυρίως απογευματινές ή πρώτες πρωινές ώρες, όπου εκμεταλλευόμενος την προσέλευση του κόσμου και την κινητικότητα των γιατρών, παρείσφρεε σε γραφεία και χώρους ανάπαυσης και σύσκεψης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αφαιρούσε χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και τραπεζικές κάρτες.

Με τις κλεμμένες κάρτες προχωρούσε στη συνέχεια σε διάφορες αγορές (καύσιμα κ.α.) μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του, κατασχέθηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...