401
| Guiness World Records

Πορτογαλία: Ο Μπόμπι ο σκύλος κοντεύει τα 31 και σπάει τα ρεκόρ μακροζωίας

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 14:41

Πορτογαλία: Ο Μπόμπι ο σκύλος κοντεύει τα 31 και σπάει τα ρεκόρ μακροζωίας

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 14:41

Πριν λίγες εβδομάδες, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσαν ότι ο τίτλος του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο ανήκει σε ένα τσιουάουα από το Οχάιο των ΗΠΑ, τον Σπάικ, ετών 23. Ο Μπόμπι  ο Πορτογάλος όμως, είχε διαφορετική γνώμη και τα στοιχεία για να την αποδείξει.

Ο σκύλος της πορτογαλικής ράτσας Rafeiro do Alentejo, ένα είδος που ζει 12-14 χρόνια, κοντεύει τα 31, ηλικία εκπληκτική για σκύλο και ζει μία ήρεμη ζωή στο χωριό Κονκέιρος της δυτικής Πορτογαλίας.

Ο Μπόμπι δεν κατέχει απλά το ρεκόρ του γηραιότερου εν ζωή σκύλου, αλλά έσπασε και το ρεκόρ του σκύλου που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια στην ιστορία των Ρεκόρ Γκίνες. Το παλιό κατείχε ο Αυστραλός Μπλούι, που πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

Την Τετάρτη, ο Μπόμπι ήταν 30 ετών και 226 ημερών και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, είναι καλά στην υγεία του δεδομένης της ηλικίας του, αν εξαιρέσεις αναμενόμενα προβλήματα τόσο στο περπάτημα όσο και στην όραση.

Η αρμόδια κρατική πορτογαλική υπηρεσία, που διατηρεί τη βάση δεδομένων με τα κατοικίδια της χώρας, επιβεβαίωσε την ηλικία του.

Ο Μπόμπι έχει σταθεί τυχερός: έχει ζήσει όλη του τη ζωή με την ίδια οικογένεια, στην ίδια φάρμα, κάτι που έχει συμβάλει στην μακροζωία του, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο Μπόμπι μαζί με μία γάτα της οικογένειας Κόστα, σε φωτογραφία του 2022

Εξαιρετικά τυχερός υπήρξε και όταν γεννήθηκε, θυμάται ο Λεονέλ Κόστα, που ήταν οκτώ χρονών τότε και συνέβαλε μαζί με τα αδέλφια του στη διάσωσή του. Ο Μπόμπι είχε γεννηθεί με τρία άλλα σκυλάκια μέσα στη φάρμα. Οι γονείς του Λεονέλ θανάτωσαν τα άλλα κουτάβια επειδή, όπως είπε στο BBC, είχαν ήδη πολλά ζώα. Ο Μπόμπι όμως τη γλίτωσε και τα παιδιά της οικογένειας τον φρόντιζαν στα κρυφά μέχρι που η παρουσία του φανερώθηκε και έπεισαν τους γονείς τους να τον κρατήσουν.

Ο Μπόμπι πάντα έτρωγε ό,τι και η οικογένεια αντί για κονσέρβες. Η μόνη διαφορά είναι ότι πριν του δώσουν μία μερίδα από το φαγητό τους, το έβρεχαν με νερό για να απομακρύνουν τα μπαχαρικά.

Το μόνο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μία φορά, ήταν το 2018, όταν κατέρρευσε ξαφνικά μετά από δυσκολίες στην αναπνοή. Κατά τα άλλα, το «ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον» στο οποίο ζει από μικρός, έχει βοηθήσει στο να περάσει τα 30, είπε ο Κόστα, ενώ ρόλο φαίνεται ότι έχουν παίξει και τα γονίδια: η μητέρα του έζησε μέχρι τα 18 της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...