634
Η Στέφανι Γκρίσαμ είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για τον Τραμπ | CreativeProtagon

Δεν το λες και έκπληξη: Ενας Τραμπ σεξιστής, κυκλοθυμικός και ψεύτης

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 18:30
Η Στέφανι Γκρίσαμ είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για τον Τραμπ
|CreativeProtagon

Δεν το λες και έκπληξη: Ενας Τραμπ σεξιστής, κυκλοθυμικός και ψεύτης

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 18:30

Εναν Ντόναλντ Τραμπ που αγωνιούσε για το τι νομίζει ο κόσμος για το… μέγεθος του πέους του και για το πώς θα καλοπιάσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, περιγράφει η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στα τελευταία στάδια της προεδρίας του, σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει άμεσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020, είχε κρατήσει κρυφή τη συγγραφή του βιβλίου, ακόμα και από στενούς συνεργάτες της.

Η Γκρίσαμ εστιάζει στις «τρομακτικές» εκρήξεις οργής του πρώην προέδρου, ο οποίος δεν ηρεμούσε, παρά μόνο εάν του έβαζαν να παίξουν τα αγαπημένα του μουσικά κομμάτια, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον αμερικανικό Τύπο.

Για αυτό υπήρχε ο «Κύριος Μουσική» στον Λευκό Οίκο, ένας πρώην σύντροφός της, ο οποίος έσπευδε κάθε φορά που ο Τραμπ κοκκίνιζε από τα νεύρα του και έβριζε ασύστολα τους συνεργάτες του, να του βάζει να ακούει το «Memory» από το μιούζικαλ «Cats» και άλλα αγαπημένα του τραγούδια για να κατευνάσει τον θυμό του.

Στο βιβλίο με τίτλο «I’ll Take Your Questions Now» («Και τώρα θα δεχθώ τις ερωτήσεις σας»), η Στέφανι Γκρίσαμ περιγράφει έναν Τραμπ κυκλοθυμικό, ψεύτη, μυστικοπαθή και σεξιστή.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, η Γκρίσαμ θα μείνει στην ιστορία των εκπροσώπων Τύπου του Λευκού Οίκου ως αυτή που δεν έκανε ποτέ την καθιερωμένη «ζωντανή» ενημέρωση των δημοσιογράφων. Για να έχετε ένα  μέτρο σύγκρισης, η Τζεν Ψάκι, η οποία είναι η αντίστοιχη εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν από τις 20 Ιανουαρίου, κάνει ενημερώσεις σχεδόν πέντε φορές την εβδομάδα, δεχόμενη στη συνέχεια τις ερωτήσεις των διαπιστευμένων ρεπόρτερ, κι όλα αυτά απευθείας στην τηλεόραση και στο Ιντερνετ.

Η συγγραφέας αναφέρεται και στη μεγάλη αδυναμία του Τραμπ στους δικτάτορες και στους ισχυρούς πολιτικούς, ειδικά στον Πούτιν. Στη συνάντησή τους, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, το 2018, ο αμερικανός πρόεδρος είπε στον ρώσο ομόλογό του, χωρίς να είναι παρόντες οι δημοσιογράφοι: «ΟΚ, θα κάνω τον σκληρό μαζί σας για λίγα λεπτά. Ομως, αυτό θα γίνει για τις κάμερες και μόλις φύγουν, θα μιλήσουμε». Σημειώνει επίσης, ότι στη συνάντηση, η Φιόνα Χιλ, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για τη Ρωσία, έσκυψε και της είπε ότι ο Πούτιν είχε επίτηδες δίπλα του μία πολύ όμορφη διερμηνέα, ώστε να αποσπάσει την προσοχή του Τραμπ.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου, η οποία παραιτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2020, κατά την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, αφηγείται επιπλέον πως ο πρώην πρόεδρος απέκρυψε από τους πολίτες πως το 2019 υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση και ότι την έκανε χωρίς αναισθησία για να μην αναγκαστεί να εκχωρήσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο, όπως ορίζει το Σύνταγμα, κάτι που θεωρούσε ασυγχώρητη «αδυναμία».

Η Γκρίσαμ διετέλεσε και διευθύντρια του γραφείου τής πρώην Πρώτης Κυρίας, Μελάνια Τραμπ, για την οποία γράφει ότι ήταν έξαλλη με τον σύζυγό της, όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση του με τη Στόρμι Ντάνιελς. Η Μελάνια είχε γίνει τότε εχθρική προς τον Τραμπ και είχε ζητήσει, μάλιστα, να τη συνοδεύει στις δημόσιες εμφανίσεις της ένας γοητευτικός στρατιωτικός, προκειμένου να εξοργίσει τον σύζυγό της.

Σε σχέση με τον ρόλο της στους κόλπους ενός Λευκού Οίκου, όπου «η ανεντιμότητα κυκλοφορούσε σαν να εκλυόταν από το σύστημα κλιματισμού», η Γκρίσαμ, εν είδει αυτοκριτικής, γράφει ότι «έπρεπε να είχα επιβάλει να ακούγομαι περισσότερο».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η συγγραφέας αναφέρεται σε μία νεαρή βοηθό της, την οποία «είχε βάλει στο μάτι» ο Τραμπ, καλώντας τη συχνά στην καμπίνα του στο προεδρικό αεροσκάφος και κάνοντας σεξιστικά σχόλια για σημεία του σώματός της. Η Γκρίσαμ σημειώνει ότι προσπαθούσε να την κρατά μακριά από τον αμερικανό πρόεδρο, παρότι ο ίδιος της είχε ζητήσει να την προωθήσει σε θέση όπου θα την έβλεπε συχνότερα.

Μία από τις χειρότερες στιγμές της στον Λευκό Οίκο, όπως γράφει στο βιβλίο, ήταν όταν ο Τραμπ την κάλεσε να υπερασπιστεί δημοσίως το… μέγεθος του πέους του, επειδή η Ντάνιελς είχε μιλήσει υποτιμητικά για αυτό σε συνέντευξή της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...