234
Το φουσκωτό ποντίκι ατενίζει αμέριμνο τον ουρανό κάνοντας τις... απλωτές του | Reuters

Ενας τεράστιος, φουσκωτός Μίκι Μάους επιπλέει στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 16:17
Το φουσκωτό ποντίκι ατενίζει αμέριμνο τον ουρανό κάνοντας τις... απλωτές του
|Reuters

Ενας τεράστιος, φουσκωτός Μίκι Μάους επιπλέει στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 16:17

Ένα φουσκωτό γλυπτό μήκους 35 μέτρων επιπλέει από την Παρασκευή στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ

Το γιγαντιαίο έργο, που είναι δημιουργία του αμερικανικού καλλιτέχνη KAWS ή Μπράιαν Ντόνελι, έχει τον τίτλο «Companion» («Σύντροφος») και τοποθετήθηκε στην άκρη του λιμανιού, σε στάση που να επιπλέει ατενίζοντας τον ουρανό.

Ήρωας του είναι ένας ποντικός, μια ευθεία αναφορά στον Μίκυ Μάους της Ντίσνεϊ, αλλά με το χαρακτηριστικό, Pop Αrt, ύφος του KAWS.

«Σκεφτόμουν όλη την ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην υφήλιο και θέλησα να δημιουργήσω ένα έργο που θα έκανε τους ανθρώπους να σκέφτονται… την χαλάρωση», δήλωσε ο KAWS στο TIME.

 

«Και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να βρίσκεται κανείς με την πλάτη στο νερό και να κοιτά ψηλά στον ουρανό», προσθέτει.

Πριν από το Χονγκ Κονγκ, το «Companion» εκτέθηκε έξω από την ιστορική αίθουσα Τσιάνγκ Κάι Σεκ στην Ταϊπέι της Ταϊβάν και στη λίμνη Σέοκτσον στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα της Σεούλ.

Το έργο θα μείνει στο Χονγκ Κονγκ μέχρι τα τέλη Μαρτίου και μετά θα ανακοινωθεί ο νέος χώρος όπου θα φιλοξενηθεί.

O ΚΑWS, που ξεκίνησε την τέχνη του από τους δρόμους του Μπρούκλιν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι γνωστός για τα γλυπτά του, που βασίζονται σε αναφορές από την ευρύτερη ποπ κουλτούρα.

O KAWS ή Μπράιαν Ντόνελι (δεξιά)