406
Το φωτοστέφανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης της έλειπε | CreativeProtagon

Η λερωμένη ποδιά της Μυρσίνης

Το φωτοστέφανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης της έλειπε
|CreativeProtagon

Η λερωμένη ποδιά της Μυρσίνης

Η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου έχει απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο» που συνέθεσε ο πατέρας της. Δικαίωμα της -από αυτά που εισπράττει. Αλλωστε αναφέρεται και το όνομά της. «Για της Μυρσίνης την ποδιά, μια Παναγιά».

Στην ανοιχτή επιστολή της αναπαρήγαγε τα κλισέ της αντιμνημονιακής οργής, λέγοντας στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει το δικαίωμα να εξαπατά τον λαό. Σήμερα μάθαμε ότι η κυρία Λοΐζου δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξαπατά η ίδια τον λαό και όσους πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, εισπράττοντας παρανόμως, επί πέντε χρόνια, τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Θα μπορούσε, βέβαια, να ισχυριστεί ότι έκανε αντιμνημονιακό αγώνα, αντιστεκόμενη στην απάνθρωπη λιτότητα που οι ξενόδουλες κυβερνήσεις επέβαλαν στον λαό μας. Αυτή ναι, θα ήταν καλύτερη δικαιολογία από εκείνη που μας έφτυσε στο πρόσωπο για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καθυστέρησαν μία πενταετία την ενημέρωση του συστήματος. Είναι τόσο άθλιο και ηλίθιο το επιχείρημά της που σε προσβάλλει όσο και η πονηριά της.

Η ηθική των ανθρώπων δεν έχει να κάνει, φυσικά, με τον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκουν. Στη θέση της κυρίας Λοϊζου θα μπορούσε να είναι και ένας δεξιός. Η ανηθικότητα, όμως, της κυρίας Λοΐζου έχει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Διότι η κυρία Λοϊζου κουνούσε το δάχτυλο. Και καλούσε τα θύματα του Ξηρού να ζητήσουν συγγνώμη για τις πράξεις τους, εκφράζοντας, παράλληλα, την ευαρέσκεια της για τη βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο. Κουνούσε επιτακτικά τον δείκτη της αριστερής χειρός. Αλλά επί πέντε χρόνια μας έδειχνε τεντωμένο και τον μέσο της δεξιάς. Απλώς δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι.

«Ο φασισμός δεν θα περάσει» αναφέρει στην ανακοίνωση με την οποία αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να παίρνει το «Δεν θα περάσει ο φασισμός» από το «Ακορντεόν», που συνέθεσε ο πατέρας της, και να το βάζει δίπλα στον λεκέ της. Λες και βασιλεύει, ως η μοναδική έξυπνη, σε έναν κόσμο ηλιθίων όπου η γραφειοκρατία πληρώνει συντάξεις νεκρών και ο φασισμός ρίχνει λάσπη στις τίμιες θυγατέρες μεγάλων ανδρών.

Δεν πιστεύω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν εκ των προτέρων τις εκκρεμότητες της κυρίας που επέλεξαν για να κοσμήσει το ψηφοδέλτιο και να τσιμπήσει κάτι ελαφρύ απέναντι από τον Πρωθυπουργό -δεν είναι δα και ηλίθιοι. Όμως και πάλι, εντυπωσιάζει το κριτήριο με το οποίο ενέταξαν την Μυρσίνη Λοΐζου στο ψηφοδέλτιο. Μία γυναίκα που δεν είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή της, καθισμένη αναπαυτικά επάνω στα πνευματικά δικαιώματα, να αμπελοφιλοσοφεί ιδεοληπτικά, εκστομίζοντας ενίοτε και ουρανομήκεις ανοησίες. Μένει τώρα να βγει το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να μιλήσει για ανθρωποφαγία και σεξισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News