247
Σε ένα από τα κτίρια ζούσαν άνθρωποι σε ανθυγεινές συνθήκες | REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Τέσσερις οι νεκροί από την κατάρρευση των κατοικιών στη Μασσαλία

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 10:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/11/2018, 11:27
Σε ένα από τα κτίρια ζούσαν άνθρωποι σε ανθυγεινές συνθήκες
|REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Τέσσερις οι νεκροί από την κατάρρευση των κατοικιών στη Μασσαλία

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 10:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/11/2018, 11:27

Τέσσερα πτώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν την περασμένη Δευτέρα στο κέντρο της Μασσαλίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τοπικός εισαγγελέας. Το τελευταίο θύμα, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, είναι μία δεύτερη γυναίκα.

Η σορός ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός δεύτερου άνδρα είχαν εντοπιστεί νωρίτερα από τις ομάδες διάσωσης στα ερείπια των κτιρίων στη λαϊκή συνοικία Νοάιγ. Κατά τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, 5 έως 8 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν καταπλακωθεί από μπάζα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών που βρέθηκε στο σημείο των καταρρεύσεων ανέφερε ότι «πέντε έως οκτώ θύματα» είναι πιθανόν να βρίσκονται παγιδευμένα.

Μεταξύ τους είναι μια γυναίκα η οποία δεν πήγε να πάρει τη μικρή κόρη της από το σχολείο και μια άλλη η οποία «δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι της».

Αγνοούμενοι θεωρούνται και δύο άνδρες που βιντεοσκοπήθηκαν από μια κάμερα ασφαλείας στο πεζοδρόμιο, λίγο πριν από την κατάρρευση των κτιρίων. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν αυτά τα δύο πρόσωπα κατοικούσαν σε κάποιο από τα κτίρια ή αν ήταν απλώς περαστικοί. Εξετάζεται αν περιλαμβάνονται στα εντοπισμένα θύματα.

Οι δύο παλαιές πολυκατοικίες, τεσσάρων και πέντε ορόφων αντίστοιχα, που βρίσκονταν σε μια λαϊκή συνοικία της πόλης και σε μικρή απόσταση από το παλιό λιμάνι, κατέρρευσαν το πρωί της Δευτέρας.

Το ένα από τα δύο κτίρια ήταν κλειστό, ωστόσο στο άλλο ζούσαν ένοικοι σε ανθυγιεινές συνθήκες, σύμφωνα τουλάχιστον με μαρτυρίες.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν είχαν γίνει γνωστά. Περαστικοί και κάτοικοι δηλώνουν πάντως ότι δεν άκουσαν θόρυβο από έκρηξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...