261
Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες του αστροναύτη Starman με τη Γη στο φόντο, πριν απομακρυνθεί για πάντα | YouTube

Σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο παραμένει το κόκκινο αυτοκίνητο της Tesla

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 09:09
Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες του αστροναύτη Starman με τη Γη στο φόντο, πριν απομακρυνθεί για πάντα
|YouTube

Σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο παραμένει το κόκκινο αυτοκίνητο της Tesla

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 09:09

Ο μοναχικός αστροναύτης-κούκλα που άρχισε να «οδηγεί» το κόκκινο Tesla, προσπέρασε τον Αρη και εξακολουθεί να είναι σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο.

Το αυτοκίνητο χθες Δευτέρα, οκτώ μήνες μετά την εκτόξευσή του, βρισκόταν σε απόσταση 286 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη και κινούνταν με ταχύτητα 71.000 χιλιομέτρων την ώρα, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι κάποιοι πίστευαν ότι δεν θα φύγει ποτέ από τη Γη.

Η θέση του αυτοκινήτου στις 5 Νοεμβρίου. Είναι ήδη πέρα από την τροχιά του Αρη και κινείται προς την πλευρά του

Εκτοξεύτηκε με τον πύραυλο Falcon Heavy της Space X, της εταιρείας του Ελον Μασκ. Ηταν ένας τρόπος να διαφημίσει τις δυνατότητες του επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου της εταιρείας, αλλά και τα αυτοκίνητα της άλλης εταιρείας του Μασκ.

Σήμερα, όπως γράφουν οι Times, το κόκκινο Tesla είναι σε ηλιοκεντρική τροχιά – είναι ουσιαστικά ένας μικρός πλανήτης που θα περιφέρεται γύρω από τον Ηλιο για εκατομμύρια χρόνια.

Το ηχητικό σύστημα στο αυτοκίνητο είναι προγραμματισμένο να παίζει το Space Oddity και το Life on Mars  του Ντέιβιντ Μπάουι ξανά και ξανά. Αν δεν έχει εξαντληθεί η μπαταρία, τα τραγούδια θα πρέπει να έχουν παιχτεί δεκάδες χιλιάδες φορές το καθένα.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα –μόλις 6%- να πέσει στη Γη μέσα σε ένα διάστημα εκατομμυρίων ετών. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα διαλυθεί εντελώς και θα καεί πριν φτάσει στο έδαφος. Μικρότερη είναι η πιθανότητα – για την ακρίβεια 2,5% – να πέσει στην Αφροδίτη.

Αν γλυτώσει από τους δύο πλανήτες, θα εξακολουθήσει να περιφέρεται για εκατομμύρια χρόνια με πιθανό προσδόκιμο «ζωής» το ένα δισ. χρόνια!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...