326
Η σταρ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο | Vittorio Zunino Celotto/Getty Images/Ideal Images

Η Εμμα Τόμσον χαρακτηρίζει τους νέους ηθοποιούς ατάλαντους

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2016, 17:06
Η σταρ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο
|Vittorio Zunino Celotto/Getty Images/Ideal Images

Η Εμμα Τόμσον χαρακτηρίζει τους νέους ηθοποιούς ατάλαντους

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2016, 17:06

«Καταστροφική» για το παρόν και το μέλλον του κινηματογράφου χαρακτήρισε η ηλικίας 67 ετών βρετανίδα ηθοποιός Εμμα Τόμσον την πολιτική των εταιρειών παραγωγής να προσλαμβάνουν νέους ηθοποιούς με κριτήριο τους ακόλουθούς τους στα social media ώστε να κόψουν όσο γίνεται περισσότερα εισιτήρια.

Η βραβευμένη με δύο Οσκαρ πρωταγωνίστρια του «Χάουαρντς Εντ» έκανε την «εμπρηστική» αυτή δήλωση μετά το τέλος της δεξίωσης που έδωσε ο πρίγκιπας της Ουαλίας με την ευκαιρία απονομής των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην οποία παραβρέθηκαν εκτός από τις δύο μεγάλες κυρίες του βρετανικού σινεμά Μάγκι Σμιθ και Τζούντι Ντεντς και οι Κόλιν Φερθ, σερ Μάικλ Κέιν, Τζέρεμι Αϊρονς αλλά και ο συγγραφέας και δραματουργός Ρόναλντ Χάουαρντ.

Κατά την Telegraph η Τζούντι Ντεντς από την πλευρά της εξέφρασε την ανησυχία της για την έλλειψη πόρων που θα μπορούσαν να διατεθούν στην εκπαίδευση των νέων ηθοποιών υπογραμμίζοντας: «Παίρνω αναρίθμητα γράμματα κάθε εβδομάδα με τα οποία οι νέοι ηθοποιοί παραπονιούνται πως ενώ θα ήθελαν να σπουδάσουν σε δραματικές σχολές δεν έχουν τα αναγκαία χρήματα για να το κάνουν».

Αλλά και ο σερ Μάικλ Κέιν στις δηλώσεις του επισήμανε: «Στις μέρες μας οι νέοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν ως ηθοποιοί για να γίνουν πλούσιοι και διάσημοι. Και μετά κάνουν ένα ρολάκι στην τηλεόραση και ο καθένας ξέρει ποιοι είναι. Ομως δεν είναι σε θέση να παίξουν πραγματικά. Εγώ ήμουν σχεδόν σίγουρος πως δεν πρόκειται να πλουτίσω, πως δεν θα γίνω διάσημος, πως δεν θα γίνω αστέρας – το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ένας καλός ηθοποιός».

Μιλώντας για τους ηθοποιούς που έγιναν διάσημοι σε πολύ νεαρή ηλικία, ο σερ Κέιν δήλωσε: «Σήμερα οι ηθοποιοί γίνονται σταρ σε όλο και μικρότερη ηλικία. Εγώ έφτασα τα 30 για να με μάθει ο κόσμος. Και παρακολούθησα πώς όλη αυτή η προσπάθεια τσάκισε ζωές και κατέστρεψε ανθρώπους. Μέχρι τα 30 οι περισσότεροι είναι ξοφλημένοι».

Πάντως η σοδειά των ανώτατων κινηματογραφικών διακρίσεων είναι ιδιαίτερα πλούσια για τους βρετανούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες: πάνω από 300 έχουν τιμηθεί με Οσκαρ στην 45ετή ιστορία του θεσμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...