487
Ο Βασίλης Στίγκας μόνος κι έρημος στη Βουλή την Πέμπτη | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Εμφύλιος» στους «Σπαρτιάτες» με βαριές κατηγορίες και εξώδικα

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 21:02
Ο Βασίλης Στίγκας μόνος κι έρημος στη Βουλή την Πέμπτη
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Εμφύλιος» στους «Σπαρτιάτες» με βαριές κατηγορίες και εξώδικα

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 21:02

Για αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του κόμματος κατηγόρησε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το ακροδεξιό μόρφωμα στις εκλογές του Ιουνίου και οι οποίοι εξέδωσαν κοινή δήλωση σε βάρος του το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη διαγραφή των Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Μέσω της σχετικής ανακοίνωσης του κόμματος του κ. Στίγκα –η οποία εστάλη από τον «μοναδικό επίσημο ηλεκτρονικό λογαριασμό (email) που διατηρεί το γραφείο Τύπου του κόμματος στη Βουλή»– αμφισβητείται, μάλιστα, το κατά πόσο η επίμαχη τοποθέτηση έχει πράγματι υπογραφεί και από τα 11 μέλη του κοινοβουλίου.

Αναλυτικά, το κόμμα ανέφερε τα εξής σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, λίγες ώρες αφότου η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές έλαβε χαρακτηριστικά «τσουνάμι», απειλώντας ευθέως την ενότητα των «Σπαρτιατών»:

«Χθες, την 31η Αυγούστου 2023, και λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος “Σπαρτιάτες”, Βασίλειου Στίγκα, στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα “Σπαρτιάτες” ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν έντεκα βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ’ ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση.

Είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν “Σπαρτιάτες”, προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας.

Ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή «απαντούσε» στην κατηγορία περί υιοθέτησης μαφιόζικων μεθόδων που απέδωσε στους βουλευτές ο κ. Στίγκας, επιστρέφοντας του τους σχετικούς χαρακτηρισμούς. «Οποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος» ανέφερε χαρακτηριστικά το εν λόγω κείμενο.

Εξώδικο στον Στίγκα από διαγραμμένο βουλευτή

Στο μεταξύ, ο διαγραφείς βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς απέστειλε ήδη εξώδικο στον επικεφαλής των «Σπαρτιατών», ζητώντας από τον Βασίλη Στίγκα να αποδείξει τις καταγγελίες περί «greek mafia», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

«Στην πολιτική είναι άλλο να ζητάς συνέδριο και να διαφωνείς και άλλο να μιλάς για “greek mafia” επειδή ζητάς συνέδριο» ανέφερε στο εξώδικο ο Χάρης Κατσιβαρδάς. Ο κ. Στίγκας, από την πλευρά του, δήλωσε πως υπάρχει «greek mafia» η οποία παίρνει λεφτά από δικούς του βουλευτές. «Φαίνεται πως οι μισθοί των βουλευτών του διοχετεύονται στη μαφία», ανέφερε.

Επισημαίνεται πως για να «παγώσει» η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος, η οποία φαίνεται να αποτελεί και τον κυριότερο λόγο πίσω από τον «εμφύλιο», με φόντο και τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη μέσω αυτής, θα πρέπει να ανοίξει φάκελος από τη Δικαιοσύνη, ο οποίος στη συνέχεια θα πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...