154
Ελβετοί αστυνομικοί έξω από τον συρμό όπου κρατούσε ομήρους ο Ιρανός | EPA/LAURENT GILLIERON

Ελβετία: Ιρανός κρατούσε 15 ομήρους σε τρένο – τον σκότωσαν αστυνομικοί

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2024, 11:01
Ελβετοί αστυνομικοί έξω από τον συρμό όπου κρατούσε ομήρους ο Ιρανός
|EPA/LAURENT GILLIERON

Ελβετία: Ιρανός κρατούσε 15 ομήρους σε τρένο – τον σκότωσαν αστυνομικοί

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2024, 11:01

Ενας 32χρονος Ιρανός, που είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελβετία, οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι, κράτησε για τέσσερις ώρες 15 ομήρους μέσα σ’ ένα τρένο, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο τρένο και τον σκότωσε.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στην κωμόπολη Εσέρ-σου-Σανβάν, στο δρομολόγιο που συνδέει την Μπολμ και την Ιβερντόν-λε-Μπεν, στο καντόνι του Βω, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

«Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε η τοπική αστυνομία. «Ο άνδρας που κρατούσε ομήρους τραυματίσθηκε θανάσιμα στη διάρκεια της επέμβασης».

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα του δράστη, για τον οποίο ανακοίνωσε ότι είναι ένας 32χρονος Ιρανός που είχε ζητήσει άσυλο.

Ο Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού του Βω, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η σύλληψη ομήρων ήταν ένα επεισόδιο τρομοκρατίας.

«Είναι ένα γεγονός άνευ προηγουμένου, δεδομένου του αριθμού των θυμάτων, 15 όμηροι, και την επέμβαση 60 αστυνομικών», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ο γενικός εισαγγελέας, Ερικ Κάλτενριντερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...