217
«Μέσο καταστολής» και η τηλε-εξεταστική λόγω κατάληψης κατά τους διαμαρτυρόμενους που κατέβασαν τον server (σβησμένη με σπρέι η λέξη «λειτουργία») | YouTube

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακοπή λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 17:44
«Μέσο καταστολής» και η τηλε-εξεταστική λόγω κατάληψης κατά τους διαμαρτυρόμενους που κατέβασαν τον server (σβησμένη με σπρέι η λέξη «λειτουργία»)
|YouTube

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακοπή λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 17:44

Αυτεπάγγελτη ποινική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση της διακοπής λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα καθώς και υπαίτιοι για το περιστατικό.

Η διενέργεια της έρευνας δρομολογήθηκε από όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση, με τις εισαγγελικές Αρχές, σε πρώτο στάδιο, να αναμένουν έγγραφη αναφορά για το θέμα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Εν συνεχεία, ωστόσο, αποφασίστηκε να κινηθούν αυτεπάγγελτα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παρέμβασης θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης των αδικημάτων της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων καθώς και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων. Θα αναζητηθούν, επίσης, στοιχεία για ζημιά που ενδέχεται να προκλήθηκε, αλλά και την έκταση της, στην λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του Ιδρύματος καθώς και όλα τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση σε αυτά.

Η έρευνα θα διενεργηθεί, υπό εισαγγελική εποπτεία, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εντολή του εισαγγελέα είναι, μεταξύ άλλων, να ληφθούν καταθέσεις εκπροσώπων των πρυτανικών Αρχών και να αποσταλεί στην Εισαγγελία αντίγραφο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που ανακοινώθηκε πως διενεργείται για το περιστατικό, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου δεν λειτουργούσε για μια ώρα, περίπου, ο server του ΕΚΠΑ, αφότου μέλη του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος και φοιτητές εισέβαλαν στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του πανεπιστημίου για να τον «ρίξουν», στοχεύοντας «στο μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...