209
Χειμερινό λουκέτο την Τρίτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων | INTIMEnews

Kλειστά τα δικαστήρια στην Αθήνα, λόγω ψύχους!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 12:33
Χειμερινό λουκέτο την Τρίτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
|INTIMEnews

Kλειστά τα δικαστήρια στην Αθήνα, λόγω ψύχους!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 12:33

Οχι δεν φταίνε τα χιόνια. Οι δρόμοι του λεκανοπεδίου της Αθήνας άλλωστε -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στα βόρεια προάστια- ήταν και είναι όλοι ανοικτοί.

Κλειστά όμως έμειναν τα δικαστήρια της πρωτεύουσας υπό το φόβο «τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Εξαίρεση, οι υποθέσεις που δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

«Ανακοινώνεται ότι μετά από συνεννόηση των διευθύνσεων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές με πράξη του Υπουργού, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υποθέσεις που δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία».

Στην πραγματικότητα, αιτία για το κλείσιμο των δικαστηρίων δεν ήταν άλλη από το δριμύ ψύχος που επαναλειμμένως έχει οδηγήσει ακόμα και σε διακοπή δίκες, λόγω έλλειψης θέρμανσης.

Προσφατο κρούσμα, η διακοπή της δίκης του C4I στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Το κρύο ήταν τόσο δριμύ στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η δίκη, που η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης για να φέρει το παλτό της. Η έδρα αναζήτησε άλλη αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία, χωρίς ωστόσο επιτυχία και τελικά υποχρεώθηκε να διακόψει οριστικά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...