350
Οι κάτοικοι της Ζακύνθου ανησυχούν | IntimeNews

Εκκενώθηκαν κατοικίες στη Ζάκυνθο – Αλλαξε το χρώμα της θάλασσας στο Ναυάγιο

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2018, 16:49
Οι κάτοικοι της Ζακύνθου ανησυχούν
|IntimeNews

Εκκενώθηκαν κατοικίες στη Ζάκυνθο – Αλλαξε το χρώμα της θάλασσας στο Ναυάγιο

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2018, 16:49

Τις πληγές της μετρά η Ζάκυνθος έπειτα από τον ισχυρό σεισμό τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες και εκκενώθηκαν. Οι αρμόδιοι έκριναν ότι οι οικίες κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα Σάββατο το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για νέες κατολισθήσεις στην παραλία του Ναυαγίου. Μάλιστα ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι υπάρχει αλλαγή στο χρώμα της θάλασσας στην διάσημη παραλία εξαιτίας των εκτεταμένων καταπτώσεων.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε το ermisnews.gr αποτυπώνει την αλλαγή στο τοπίο του Ναυαγίου

«Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν ένα μήνα περίπου. Οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα με αποτέλεσμα να αλλάξει το χρώμα της σε ανοιχτό μπλε γεγονός που καταδεικνύει πως ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του ναυαγίου», είπε.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό προκειμένου να πούμε ότι το φαινόμενο βαίνει σε εκτόνωση. «Για να είμαστε εντάξει με το φαινόμενο και σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα θα πρέπει να εκδηλωθεί ένας σεισμός της τάξεως 5,7 – 5,8 βαθμών. Είναι ένας ισχυρός σεισμός. Αλλά είναι και ένας σεισμός μικρότερος σε ενέργεια των 4,8 βαθμών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστούν οι υποδομές και τα κτίρια. Τον περιμένουμε αυτό τον μετασεισμό και όταν εμφανιστεί θα είμαστε σίγουροι ότι μπαίνουμε σε εκτόνωση», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροκοπείου Αθηνών, ύστερα από τον ισχυρό σεισμό της 26ης Οκτωβρίου, κλιμάκιο μεταβαίνει στη Ζάκυνθο για την λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...