241
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Προκόπης Παυλόπουλος σε επίσκεψη του πρώτου στην χώρα μας έναν χρόνο πριν | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Ματαρέλα θα ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες για τον πόλεμο του ’40!

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2018, 13:53
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Προκόπης Παυλόπουλος σε επίσκεψη του πρώτου στην χώρα μας έναν χρόνο πριν
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Ματαρέλα θα ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες για τον πόλεμο του ’40!

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2018, 13:53

Μία ιστορική συγγνώμη από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για την απρόκλητη κήρυξη του πολέμου από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι θα ζητήσει ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο Ματαρέλα θα προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Σταύρου Τζίμα στο kathimerini.gr, ο ιταλός πρόεδρος έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και να ζητήσει επισήμως συγγνώμη για λογαριασμό της χώρας του για τα δεινά που προκάλεσε ο πόλεμος αυτός και τα όσα επακολούθησαν, στον ελληνικό λαό.

Θα είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Ρώμης θα γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ενώ δεν υπολείπεται συμβολισμών και η παρουσία στη στρατιωτική παρέλαση του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει στις 12 μετά το μεσημέρι με την αστυνομία να έχει σχεδιάσει αυστηρά μέτρα φρούρησης, ώστε να αποτραπούν πιθανά επεισόδια, όπως εκείνα του 2011 που ανάγκασαν τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων.

Τέλος, σύμφωνα με ίδιο ρεπορτάζ, ο ιταλός ΠτΔ και ο έλληνας ομόλογός του, μετά την παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κεφαλονιά, όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη των χιλιάδων εγκλωβισμένων στρατιωτών της μεραρχίας «Ακουα», που αρνούμενοι να παραδώσουν τα όπλα τους σκοτώθηκαν πολεμώντας γενναία στις φονικές μάχες εναντίον γερμανικών στρατευμάτων, αμέσως μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...