325
Ο εκτελεστής δεν άνοιξε πυρ ενώ ο 57χρονος επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις «συμβολαίων θανάτου», αλλά αντίθετα, τον πλησίασε, φθάνοντας στην αυλή της ταβέρνας, για να τον πυροβολήσει από κοντινή απόσταση | INTIMEnews

Εκτέλεση αστυνομικού στην Παλλήνη: Το θύμα ήξερε τον δολοφόνο του

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 11:59
Ο εκτελεστής δεν άνοιξε πυρ ενώ ο 57χρονος επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις «συμβολαίων θανάτου», αλλά αντίθετα, τον πλησίασε, φθάνοντας στην αυλή της ταβέρνας, για να τον πυροβολήσει από κοντινή απόσταση
|INTIMEnews

Εκτέλεση αστυνομικού στην Παλλήνη: Το θύμα ήξερε τον δολοφόνο του

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 11:59

Για «ενέδρα θανάτου» και «χτύπημα» που μοιάζει σύμφωνα όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» μιλούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών  που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του πρώην αστυνομικού τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Ο 57χρονος δολοφονήθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα έξω ακριβώς από την ταβέρνα «Ο Κρητικός», στην οδό Αιόλου. Τον πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές με πιστόλι. Σοβαρά τραυματισμένος κατάφερε να φθάσει μέχρι το εσωτερικό της ταβέρνας για να ζητήσει βοήθεια, λίγο αργότερα όμως υπέκυψε στα τραύματά του.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εκτέλεση του 57χρονου, οι ασυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα όμως με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για την υπόθεση, φαίνεται ο δράστης να γνώριζε το θύμα. Και αυτό γιατί όπως γράφει και η εφημερίδα «Καθημερινή», ο εκτελεστής δεν άνοιξε πυρ ενώ ο  57χρονος επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις «συμβολαίων θανάτου», αλλά αντίθετα, τον πλησίασε, φθάνοντας στην αυλή της ταβέρνας, για να τον πυροβολήσει από κοντινή απόσταση.

«Το γεγονός ότι οι κάλυκες βρέθηκαν στην αυλή του εστιατορίου και όχι στον χώρο όπου το θύμα είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ένα μαύρο Smart, ενισχύουν το ενδεχόμενο δράστης και θύμα να γνωρίζονταν», σχολίασε στην «Καθημερινή» αρμόδια αστυνομική πηγή.

Το θύμα είχε αποχωρήσει από την ΕΛ.ΑΣ. στα μέσα της δεκαετίας του 2000, έχοντας υπηρετήσει στην Αντιτρομοκρατική, στη Δίωξη Ναρκωτικών, στην Κρατική Ασφάλεια και στην ΕΚΑΜ. Μεταξύ άλλων είχε παρακολουθήσει ειδικές εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ με αντικείμενο τη φύλαξη προσώπων.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε κατηγορηθεί για διαφθορά, κατηγορίες ωστόσο από τις οποίες απηλλάγη. Λίγο καιρό αργότερα τιμήθηκε για την επίδοσή του σε μυστική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στον Εβρο.

Ο Σ. Π. όπως είναι τα αρχικά του ονόματός του, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με επιχειρηματίες, όπως και με νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους. Φέρεται μάλιστα να παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας σε επωνύμους και να διατηρούσε ή να συμμετείχε σε εταιρεία σεκιούριτι που δραστηριοποιείται κυρίως στη Μύκονο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...