500
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοινώνει την εφαρμογή του Facebook που θα στοχεύει στην αληθινή αγάπη | REUTERS/Stephen Lam

Ο Ζάκερμπεργκ το έριξε στα προξενιά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 10:37
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοινώνει την εφαρμογή του Facebook που θα στοχεύει στην αληθινή αγάπη
|REUTERS/Stephen Lam

Ο Ζάκερμπεργκ το έριξε στα προξενιά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 10:37

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξακολουθεί να προσπαθεί να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων και το χαμένο έδαφος εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε, βγάζοντας ακόμα έναν λαγό μέσα από το καπέλο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το Facebook πως στην εφαρμογή για κινητά τηλεφώνα προσθέτει μια νέα υπηρεσία που σκοπό έχει να φέρει tον κόσμο ακόμη πιο κοντά, καθώς λανσάρει την υπηρεσία γνωριμιών Facebook Dating.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, το Facebook είχε επιτρέψει στους χρήστες να δηλώνουν αν είναι single ή σε σχέση, με εκείνο το «it’s complicated» («είναι περίπλοκο» μπορούσαν να δηλώσουν οι ερωτικά μπερδεμένοι και αναποφάσιστοι) να κάνει θραύση, αλλά σήμερα ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και να περάσει στον χώρο των εφαρμογών γνωριμιών. Κίνηση-ματ, προκειμένου και να χτυπήσει αντίστοιχες εφαρμογές όπως το Tinder που αυτή τη στιγμή κάνει θραύση, αλλά και να βελτιώσει την κακή-λόγω του σκανδάλου-εικόνα που τον τελευταίο καιρό έχει βγάλει προς τα έξω.

Η κίνηση αυτή λοιπόν, θα μετατρέψει το Facebook, με τους περισσότερους από 2,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, σε σημαντικό ανταγωνιστή της Match Group, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Tinder και τη δημοφιλή πλατφόρμα OkCupid. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μετοχή της Match Group «γκρεμίστηκε» κατά 17% μόλις ανακοινώθηκε η είδηση.

Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως θα προσθέσει στις υπηρεσίες έναν χώρο γνωριμιών για ανθρώπους που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις.  Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταχωρηθεί ως single στο Facebook (υπενθυμίζοντας σε όλους την ενοχλητική λεπτομέρεια πως η εταιρεία συλλέγει τέτοιες πληροφορίες).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτή η λειτουργία δεν στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων, αλλά στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να οικοδομήσουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του Facebook. Αυτοβαπτίζεται με άλλα λόγια, ως ένας Μεσσίας Αγάπης και ερωτικής σταθερότητας, γεγονός άκρως ειρωνικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσο μεγάλη ζημιά έχει προκαλέσει στις ήδη υπάρχουσες ερωτικές σχέσεις το ιντερνετικό δημιούργημα.

Ωστόσο δεν ανακοινώθηκε το πότε θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία.  Η υπηρεσία θα προσφέρεται μέσα στην κύρια εφαρμογή Facebook, αλλά θα είναι εντελώς προαιρετική και ανεξάρτητη από το Facebook Messenger ή το WhatsApp.

«Σχεδιάσαμε αυτή την υπηρεσία με γνώμονα την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Οι φίλοι σας δεν πρόκειται να δουν το προφίλ σας και θα προταθείτε μόνο σε άτομα που δεν είναι φίλοι σας», διευκρίνισε ο Zάκερμπεργκ.

Η πρώτη παρουσίαση δείχνει πως τα προφίλ μοιάζουν με άλλες εφαρμογές, όπως το Tinder και το Bumble και περιέχουν φωτογραφίες προφίλ-κράχτες για τους επίδοξους εραστές που θέλουν να σας πλησιάσουν.

Δεν θα αναφέρεται το επίθετο του χρήστη, αλλά μόνο το όνομα.  Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι το «αλλά…» καθώς φαίνεται ότι η υπηρεσία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη σε χρήστες που εμφανίζονται να έχουν δηλώσει πως είναι σε σχέση ή παντρεμένοι και θα πρέπει αυτοί να αλλάξουν την κατάστασή τους αν θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Αυτό μάλλον θα είναι πρόβλημα αν γίνει αντιληπτό από το έτερον ήμισυ και έτσι το Facebook δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει η υπηρεσία να στηρίξει τις μονογαμικές σχέσεις. Στροφή στην ποιότητα και στην παντοτινή αγάπη κάνει το Facebook λοιπόν, έχοντας στο παρελθόν κλείσει, ή έστω, βάλει φωτιά, σε πολλά σπίτια!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...