238
Ο Κάνιε Γουέστ έβαλε φωτιά στα social media με τις εμπρηστικές δηλώσεις του | REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Ο Κάνιε Γουέστ προκαλεί: Η δουλεία των Αφροαμερικανών ήταν «επιλογή»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 11:07
Ο Κάνιε Γουέστ έβαλε φωτιά στα social media με τις εμπρηστικές δηλώσεις του
|REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Ο Κάνιε Γουέστ προκαλεί: Η δουλεία των Αφροαμερικανών ήταν «επιλογή»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 11:07

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάνιε Γουέστ προκαλεί με δήλωσή του, αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι το παράκανε. Οπως αναφέρει και δημοσίευμα του BBC,  o Κάνιε προκαλεί με τη δήλωσή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης: «όταν ακούς για 400 χρόνια δουλείας…400 χρόνια; Αυτό ακούγεται περισσότερο σαν επιλογή». Και όλοι έμειναν άναυδοι.

Ο διάσημος ράπερ, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει με δηλώσεις υποστήριξης για τον Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες, μίλησε για την ελεύθερη σκέψη προτού αναφερθεί στη δουλεία.  Και συνεχίζοντας το σκεπτικό του: «είναι σαν να υπήρξαμε διανοητικά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη “φυλακή” επειδή η δουλεία απευθύνεται άμεσα στην ιδέα των αφροαμερικανών. Η δουλεία είναι για εμάς ό,τι το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους».

2018-05-01T224057Z_1453938648_RC13E8FF0CF0_RTRMADP_3_PEOPLE-KANYE-WEST
Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις: ο Κάνιε Γουέστ ποζάρει μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Πύργο Τραμπ, την ώρα που άλλοι συνάδελφοί του δεν θα ήθελαν να βρεθούν ούτε σε απόσταση εκατό μέτρων από τον αμερικανό πρόεδρο. REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Τα social media είναι πλέον γεμάτα από αρνητικά σχόλια εναντίον του άλλοτε δημοφιλέστατου Κάνιε. Πολλοί σημειώνουν πως αυτή η νέα φάση εμπρηστικών τοποθετήσεων του επιδραστικού μουσικού θα έχει μεγάλες επιπτώσεις.

Ο ίδιος, βλέποντας τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε, έσπευσε να δηλώσει ότι οι απόψεις του παρερμηνεύτηκαν. Ωστόσο, πολλοί συνάδελφοί του ράπερς, όπως ο Σνουπ Ντογκ, έχουν εκφράσει ήδη τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την τόσο ακατάλληλη χρήση της λέξης «επιλογή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...