221
Βροχερό το σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας | ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 12:16
Βροχερό το σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 12:16

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν, από το βράδυ της Τετάρτης τα νησιά του Ιονίου, την Πελοποννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς.

Την Παρασκευή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρχικά τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερέα, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Πυκνή χιονόπτωση θα σημειωθεί σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 700 μέτρα. Χιόνι θα πέσει και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με υψόμετρο 400-600 μέτρα.

Το Σάββατο αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί φθάνοντας τα 8 και πιθανόν τα 9 Μποφόρ.

Παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από την Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...