232
O αυστηρός μητροπολίτης Μάρκος | romfea.gr

Στοπ στα γαμοβαφτίσια από τον μητροπολίτη Χίου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 11:54
O αυστηρός μητροπολίτης Μάρκος
|romfea.gr

Στοπ στα γαμοβαφτίσια από τον μητροπολίτη Χίου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 11:54

Σε πολλούς ιερούς ναούς ανά τη χώρα, αμέσως μετά το τέλος του ιερού μυστηρίου του γάμου ή της βαπτίσεως (ή και των δύο μαζί διαδοχικά), έχουμε βρεθεί στην αμήχανη στιγμή να ακούμε τους ιερείς να αποδοκιμάζουν την ταυτόχρονη τέλεσή τους. «Πρώτα ο γάμος και μετά η σύλληψη του τέκνου και η βάπτισή του», είναι η συνήθης νουθεσία (τις περισσότερες φορές προς τον κουμπάρο).

Στη Χίο όμως, με απόφαση του μητροπολίτη Μάρκου, απαγορεύτηκε η τέλεση γάμου ζευγαριών και αμέσως μετά της βάπτισης του παιδιού τους, στην ίδια εκκλησία.

Η προφορική εντολή προς τους ιερείς της Μητρόπολης φέρεται πως δόθηκε σε πρόσφατη ιερατική συνάντηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας της Χίου «ΠΟΛΙΤΗΣ», ήδη σε δύο περιπτώσεις νέων ζευγαριών εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν πρώτα το γάμο τους και εν συνεχεία να μετακινηθούν σε γειτονική εκκλησία έτσι ώστε να βαπτίσουν και το παιδί τους!

Όπως μετέδωσε ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, κληθείς να τοποθετηθεί επί της απόφασης, ο μητροπολίτης Χίου δήλωσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα συμμετέχοντας στην Ιερά Σύνοδο και με την επιστροφή του στη Χίο θα την εξηγήσει με σχετικό θεολογικό κείμενο.

Ο ίδιος μητροπολίτης έθεσε σε τρίμηνη ακοινωνησία δύο καθηγητές θεολόγους επειδή παρίσταντο σε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Χίου πριν από τα Χριστούγεννα, η οποία έγινε στην καθολική εκκλησία του νησιού. Η ακοινωνησία είναι θρησκευτική ποινή σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε κάποιον να συμμετέχει στα εκκλησιαστικά μυστήρια, όσο διάστημα διαρκεί η επιβληθείσα ποινή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...